Somon în crustă de pesmet și ratatouille

472

Cina în doi la mine înseamnă a lua masa cu piciul meu. Adesea suntem doar noi doi la cină, așa ca ne răsfațăm cu bunătăți ori de câte ori avem ocazia. Deși el e destul de mofturos la mancare, cel puțin nu refuză să încerce orice lucru nou și profit de lucrul ăsta maxim pentru că îmi doresc să ajungă să aprecieze mâncarea gătită cinstit. În plus, s-a dovedit a fi un partener extraordinar în bucătărie – recunoaște gusturi și arome destul de ușor, cu toate că nu-i place să mă ajute să amestec în mâncare ori să frământ sau să spăl vase. Preferă sa păstreze distanța și să guste, să-mi spună dacă mai trebuie sare sau dacă mai are nevoie de vreun alt condiment. Mai nou însă, îi place să mă ajute cu fotografiile, să-mi dea indicații, sa-mi aranjeze decorul – un om în miniatură care acum exploreaza lumea și care îmi amintește zilnic că, dincolo de dorințe și idealuri, dincolo de probleme sau greutăți, el e minunea vieții mele.

somon1
Pentru peștele în crustă aveți nevoie de: 2 fileuri somon, 1 lingură muștar Dijon, 2 felii pâine uscată, 2 linguri pătrunjel tocat, câteva frunze de busuioc, câteva frunze de cimbru proaspăt, 2 linguri ulei de măsline, sare și piper.
Asezonați somonul cu sare și piper apoi așezați fileurile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Ungeți fiecare file cu muștar. Puneți pâinea în vasul robotului de bucătarie și pulsați până obțineți un pesmet nu foarte fin. Adăugați restul ingredientelor, inclusiv sare și piper, și pulsați pentru a le amesteca bine. Puneți acest amestec peste fiecare file de somon și coaceți la 180C pentru 8-10 minute maxim.

somon2
Pentru ratatouille aveți nevoie de: 2 linguri ulei de măsline, 1 ceapă mică, tocată, 2 căței de usturoi, tocați, 1 dovlecel, cuburi, 1 vânătă, curățată și tăiată cuburi, 1 ardei gras roșu, tăiat cubulețe, 2 roșii bine coapte, curățate și tăiate cuburi, 1 frunză de dafin, 1 crenguță de cimbru, sare și piper după gust.

somon3
Înfierbântați uleiul de măsline într-un vas și adăugați ceapa și usturoiul. Sotați 1 minut să se înmoaie, apoi adăugați restul ingredientelor. Așezonați cu sare și piper și dați focul la mic. Acoperiți cu un capac și gătiți pentru 10-15 minute în sucul propriu, având grijă să nu gătiți legumele prea mult.
Pentru couscous aveți nevoie de: 1/4 cană couscous, 1/2 cană supă de legume fierbinte (sau apă), 2 linguri pătrunjel tocat, 2 frunze de mentă, tocate, sucul de la 1/2 lămâie, sare și piper după gust.
Combinați couscous-ul și supa fierbinte într-un bol. Acoperiți cu un capac și lăsați să absoarbă toată supa, apoi adăugați restul ingredientelor și asezonați cu sare și piper.

somon5
Puneți ratatouille pe un platou sau farfurie, așezați un file de somon deasupra și finisați cu 1-2 linguri de couscous. Să aveți poftă!

Text&Foto: Oana Olguța Iliescu

www.pastry-workshop.com

Join the Conversation

  1. aceasta reteta imi place foarte mult,pentru ca imi plac foarte mult somonul si legumele !Mi-a placut descrierea Dvs,de mai sus.Sa va traiasca baietelul si va doresc,mult succes in activitatea Dvs. :)

  2. Ador somonul, o sa incerc cu siguranta si aceasta reteta!

  3. Pestele este preferatul meu, o sa incerc si aceasta reteta

  4. Ce mi-ati facut cu pozele astea… acum nu mai pot de foame :)

  5. Aseara m-am uitat la MasterChef si mi s-a facut pofta de tot ce gateau ei. Acum, nu stiu cum am ajuns pe pagina asta si mooooor de poftaaaaaaa!!!!!! Maine, clar, mananc somon!

  6. o specialitate din somon cum rar intalnesti !

  7. Mor de poftaaaa :))

  8. Astazi am dat peste aceasta reteta si nu m-am putut abtine sa nu o incerc. A iesit delicios.

  9. Fantastica reteta!

  10. Felicitari pentru reteta, pentru ca am incercat-o si este geniala

  11. Super reteta !! nota 10 !!!

  12. Voi incerca si eu, totusi voi lucra mai mult la decor. :)

  13. Voi incerca sa ii impresionez pe colegii de la munca cu aceasta reteta. Salutari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close