Frigărui, cartofi dulci și cremă de parmezan

383

O cină cu adevarat romantică în doi, cere un strop de efort. Poate fi servită în oraș și, într-adevăr, înlătură grija gătitului. În schimb, aduce cu ea dezavantajul publicului, dar mai ales o lipsește de nota personală și o golește de sensurile adânci și ancestrale ale gestului de a oferi unui om iubit ori doar plăcut, ceva de mâncare.
Fără îndoială, o astfel de masă trebuie să aibă ceva ce o scoate din anonimat, o aromă provocatoare, una încărcată de simboluri și, fără îndoială, nu se poate rezuma la un desert. Nu e nici elegant și nici potrivit dacă cei doi îndrăgostiți sunt trecuți de 12 ani. E bine nici să nu lipsească, dar dacă singura idee care vă trece prin minte este legată de frișcă și căpșuni, să nu vă bazați pe binecuvantarea mea.
Pentru felul principal vă ofer astăzi o rețetă ușor de realizat și aranjat în farfurie, dar care va incita, va fi apreciată și va naște exclamații de plăcută surprindere. Vom face frigărui cu bucățele de carne de pasăre aromată și le vom servi lângă feliuțe de cartof dulce, nuci și cremă de parmezan. Dacă frigăruile nu vi se par o idee romantică, mai gândiți-vă o dată la gesturile pe care le implică servirea lor într-un mediu lipsit de convenții. Nu uitați să puneți pe masă un mic bol cu apă aromată cu feliuțe de lămâie și petale de trandafiri!

2
Pentru frigăruile aromate aveți nevoie de 500 de grame piept de curcan sau de pui tăiat în feliuțe subțiri de până într-un cm. Le puneți domnia voastră într-un bol împreună cu 4 linguri de pastă dublu concentrată de roșii, 1 lingură de zahăr brun, zeama unei lămâi, 3-4 linguri cu ulei bun, un praf de sare și o ceapă roșie rasă fin.
Le lăsați la marinat în frigider pentru măcar o oră.

3
Pentru crema de parmezan, amestecați 100 de grame de parmezan ras cu o lingură de vin alb. Același vin pe care îl veți servi la masă. Amestecați cu hotărâre până devine o cremă.
Pentru garnitură tăiați un cartof dulce în felii cât se poate de subțiri. Uscați-le bine cu un șervet curat și prăjiți-le în ulei încins. O altă variantă este să le coaceți în cuptor tăvălite în puțin ulei de măsline, sare mare și piper.

4
O idee foarte bună este să aveți pregătită și o mână de miez de nucă, încălzit ușor într-o tigăiță și sfărâmat.

5
Înfigeți bucățelele de carne marinată în frigărui scurte de lemn. Frigeți-le într-o tigaie largă cu un strop de ulei până când sunt ușor rumenite pe toate părțile. Puneți-le frumos pe farfurie, aranjați în evantai feliuțe de cartof dulce, sfere din cremă aromată de brânză și stropiți din loc în loc cu oțet balsamic. Nu e un moft. Gustul acestuia acru-dulce unește și rotunjește aromele. Presărați miez de nucă.

6
Alegi propria muzică, aprinzi lumânări în sfeșnice vechi, parfumezi atmosfera, pregătești vinul la temperatură ideală. Sfârșitul cinei te mută pe canapea printre perne și povești, iar noaptea vă învăluie singură, departe de lumea de care toți îndrăgostiții fug.

Text & Foto: Costin Barbutz

Facebook 16 minutes & guests

Join the Conversation

  1. Asta e curată hărțuire sexuală! :))

  2. Divin de bun, de simplu, de efect!

  3. Pentru in plus de rasfat si savoare va recomand cu drag Crema de parmezan Parmigiano Reggiano cu trufe de la Italian Shops si alte topuri de parmezan autentic Italian. ☺yammm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close