Bye-Bye Summer

516

Salutare,

Timpul cald a trecut şi încet-încet ne îndreptăm către o toamnă generoasă, plină de arome şi de surprize. Acelaşi lucru vi l-am pregătit şi eu astăzi, într-un mix uşor de preparat acasă, cu lucruri pe care le puteţi găsi în aproape orice bucătărie. Nu rămâne decât să vă jucaţi cu ingredientele, cu raţiile şi vedeţi care este cea mai potrivită pentru voi.

cocktail-rod

Bye-Bye Summer
Pahar: coupette, prerăcit
Decor: măr deshidratat* şi frunze de busuioc
Metodă: agitare energică (shake)

cocktail-rodIngrediente:
câteva boabe de struguri
busuioc proaspăt
40 ml vodka
20 ml sirop de mere**
20 ml suc proaspăt de lămâie
1 albuş de ou proaspăt
60 ml suc de aloe vera
top vin roşu demisec

* Pentu a face mere deshidratate, este suficient să tăiaţi merele felii cât mai subţiri, după care să le lăsaţi într-un loc bine ventilat timp de 1 săptămână. Dacă vreţi să grăbiţi procesul, puteţi folosi un cuptor sau chiar un deshidrator din comerţ.
** Pentru a face siropul de mere aveţi nevoie de suc de mere proaspăt presat şi de zahăr. (cantităţi egale) Amestecaţi ambele ingrediente la cald (aveţi grijă să nu daţi în fierbere) până ce aveţi compoziţia omogenă. Lăsaţi la răcit după care transferaţi tot conţinutul într-o sticlă din frigider.

Mod de preparare: cocktail-rod

cocktail-rod
Se adaugă boabele de struguri alături de siropul de mere într-un borcan şi se presează bine până ce tot sucul din struguri este extras.

cocktail-rod

cocktail-rod

cocktail-rodSe adaugă restul ingredientelor, inclusiv albuşul de ou care trebuie să fie cât mai proaspăt.

cocktail-rod

Se omogenizează bine cu un tel până începe să se transforme în spumă tot conţinutul băuturii.

cocktail-rod

cocktail-rod

Se adaugă gheaţă proaspătă şi se agită bine până ce toată compoziţia este bine omogenizată, aerată, răcită şi diluată. Se strecoară tot conţinutul printr-o strecurătoare de ceai după care se toarnă uşor vinul până ce obţinem o băutură în straturi.

cocktail-rodSe adaugă decorul şi sunteţi gata de servire!

cocktail-rod

cocktail-rod

Spor la (de)gustat,

Text: Mihai Fetcu

www.bardome.ro

Foto: Aura Petrașcu

alist

Join the Conversation

  1. Deilicios, toamna aduce surprize nebanuite in bucatarie. De abia astept sa incerc aceasta reteta!

    1. Bună Petruţa! Mă bucur că îţi place! După ce îl faci, spune-mi dacă ţi-a plăcut! :P

  2. Mamma mia ! O sa incerc si eu reteta

    1. Să ne spui cum a ieşit! :>

  3. De cand caut retata asta !

    1. Mă bucur că ai găsit-o! Spor la savurat! :>

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close