Dragii mei, v-am promis alaltăieri că vă dau câteva (trei) rețete de desert, un pic modificate. Azi vin cu o rețetă de negresă. În cele mai multe dintre variante (practic, în toate), regăsim între ingrediente o cantitate variabilă de unt. Ei bine, căutați untul aici :), în rețeta pentru patru porții :
180 g ciocolată neagră, 2 lingurite cacao, 2 linguri zahăr, 3 linguri făină albă, 1/2 plic praf de copt, 2 ouă mari, 2 linguri ulei , 2 linguri alune sau miez de nucă zdrobit
Ouăle și zahîrul se bat împreună. Nu-i musai să le separați (mă refer la albușuri și gălbenușuri acum), hai să o ținem pe linia simplificată.
Puneți cele două linguri de ulei în crema obținută.
Și făina amestecată cu praful de copt. Observați că nu-i multă făină la mujloc.
Topiți ciocolata și lăsați-o să se răcească puțin.
Turnați ciocolata în amestecul de mai sus și amestecați bine.
Adăugați alunele zdrobite. Lăsați câteva pentru decor.
Puneți amestecul în forme unse cu ulei, presărați alune zdrobite pe deasupra. Coaceți 15-18 minute la 180 de grade Celsius. Încingeți cuptorul înainte.
Am sentimentul că n-o să vă pară rău.
Fani ai ciocolatei, fiți fericiți!
arata f bine, dar ma intereseaza cum este consistenta..umeda sau uscata?
depinde cât o lași la cuptor. dacă vrei mai umed, lași mai puțin cu trei-patru minute. dacă vrei mai uscat, lași mai mult. dacă iese mai uscată din nu știu ce motiv, poți să-i faci un sos. sau nu.
Te rog lamureste-ma cantitatea data acolo e doar cat pentru 4 forme asa mici? cu cat cresc cantitatile pentru o tava sa zicem…. ?
buna,ce fain arata.eu nu am asa mici forme,pot sa le pun intr-o tavita?care nu-i mare,e mai mica.
si eu asa vrea sa stiu,care sunt cantitatile pt tava
Michelle, pt o tava ai nevoie de trei ori mai mult decat aici. O tava 25×30 cm
Eu am o reteta dupa care fac brownies si imi ies mereu moi, asa cum ar trebui sa fie. Din ce vad, ai incorporat prea mult aer in compozitie si d-asta a iesit mai mult un chec decat un brownie.
ne-ar fi de folos rețeta:)
Te invit sa o incerci :)
http://www.blogculinar.ro/cele-mai-bune-brownies.html
Multumesc, chiar maine o sa fac asa ceva.
unde este untul?? :) in oala in care am topit ciocolata ! :D au iesit delicioaseeee (am facut in forma de briose)
Buna…acest preparat culinar este foarte simplu de relaizat si daca esti un fan infocat a ciocolatei precum sunt eu al ales reteta potrivita. Saptamana asta l-am preparat de 2 ori..si tot nu ma satur de negrese…multumesc domnule Ady..
eu nu am pus unt si a iesit foarte bun,a iesit ca si un chec iar inauntru unde era ciocolata o iesit mai moale iar restul nici moale nici uscat.eu am pus cantitate dubla pt o tava dechec