Tocăniță de vițel cu fasole, la ceaun

377

Cristi, prietenul nostru, are un teren de paintball la marginea Clujului (pot să vă pun o pilă dacă aveți chef de un pac-pac organizat și colorat). Într-una din zilele trecute am fost acolo împreună. El pentru că-i criză și nu are om angajat să-i tundă iarba, eu pentru că trebuie să mai mâncăm și noi din când în când. Am făcut o tocăniță din vițel și o mulțime de legme, scăzută bine, pătrunsă și mai bine și lipită lângă un vin alb de Balaton (asta-i în Ungaria). Iată povestea:

Cam astea-s ingredientele:

tocana de vitel la ceaun  01

Carne de vițel, fără ea nu ar fi fost același lucru.

tocana de vitel la ceaun  02

Ceapă, morcovi pentru corpolență, pătrunjel verde pentru aromă.

tocana de vitel la ceaun  03

Usturoi, că-i sănătos.

tocana de vitel la ceaun  04

O gulie și doi gogoșari, pentru dulceață.

tocana de vitel la ceaun  05

Fasole, pentru consistență. Am avut fasoel încă crudă, nu a fost nevoie să o înmoi înainte.

tocana de vitel la ceaun  06

Am mărunțit legumele toate (cele care puteau fi mărunțite) și le-am pus în ceaun.

tocana de vitel la ceaun  07

Am pus carnea tăiată cubulețe peste legume și i-am turnat o sticlă de vin în cap. altă sticlă a fost băută, ca să vedem la ce tratament am supus tocănița. Am mai pus peste carne și trei linguri de ulei de măsline.

tocana de vitel la ceaun  09

Astea-s condimentele/ierburile: cimbru, tarhon, chimen, boia, sare, pastă de ardei iute.

tocana de vitel la ceaun  15

Am pus fasolea peste carne și ceaunul deasupra focului. Am lăsat să fiarbă și să scadă, amestecând din timp în timp, vreme de trei ceasuri.

tocana de vitel la ceaun  17

Ne-am bucurat de apus…

tocana de vitel la ceaun  25

…ne-am bucurat de fum și foc.

tocana de vitel la ceaun  38

La urmă a venit și tocănița.

tocana de vitel la ceaun  44

Am mâncat bunătatea asta la lumina farurilor dar puteam la fel de bine să o mâncăm cu ochii închiși. Să fiți sănătoși.

tocana de vitel la ceaun  45

Join the Conversation

  1. Oau! cum arata!!!!

  2. noroc ca am mancat dimineata…. Cred ca iar as fi fost agitat pana puneam ceva in gura! :)
    o sa-ti trimit la un moment dat un link despre utilitatea retetelor cu imagini servite de dimineata!

  3. Marius, să-mi trimiți:-)

  4. Apusul de soare spune tot, minunata reteta .No coment.

  5. Absolut sublima. Sper sa reusesc sa o pregatesc saptamana viitoare. Adica sa fie vreme insorita, cu restul ma descurc eu. Pana atunci salivam :D

  6. sio eu o sa fac….tare bine arata…

  7. Alexandrina says:

    Excelent! Nu am cuvinte sa spun cat de mult imi place.
    A, si inca ceva, nu stiu daca am mai scris asta… pozele sunt (toate) foarte reusite! Felicitari!

  8. Lili, trebuie!
    Alexandrina, mulțumesc:-)

  9. samoila tudorel says:

    Prin Bucuresti nu se prepara fasolea in acest fel.Culoarea maronie ma face sa nu poftesc la fasolea ta.Si,oricum,nu mananc fasole.Dar, ai avut succes.Bravo si felicitari!(oricum,nu te intereseaza parerea altora,asa am auzit,Tot astept ceva special!Daca nu,nu te voi deranja,promit!

  10. Romeo Domnescu says:

    Este intr-adevar grozav, atat prezentarea cat si continutul, dar acel vin grozav de Balaton l-as fi baut cu altceva. In tocanita as fi pus un vin alb demisec fara nume si as fi baut un merlot sec catifelat, poate Prince Matei!!

  11. Romeo, e criză, nu facem mofturi, folosim ce avem:-)). Oricum, am reținut sugestiile, nu-s de irosit:-).

  12. Felicitari ptr poze…Cred ca ati a avut pofta ca nu se putea altfel:P…O nelamurire totusi…Se fierbe doar cu vin alb? Fara apa?..Ms anticipat ptr raspuns

    1. Cristina, poti sa adaugi apa dar nu-i neaparat nevoie, legumele a si ele destula si o elibereaza in timp ce stau pe foc:-)

  13. Deci, dau share … să mai saliveze şi alţii. Sâc! :D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close