Ai musafiri și vrei să le pui în față ceva interesant dar ușor de făcut. Sau ai copii și vrei să-i obișnuiești cu carnea de pui, oferindu-le șansa să mănânce într-un fel diferit, atractiv pentru ei. Sau îți dorești o nouă modalitate de a prezenta puiul la brunch-ul la care ți-ai invitat neamurile. Sau mai știu eu ce motiv poți găsi pentru a face puiul ca-n postarea de azi:
Folosește mușchi de pui (file din piept de pui sau „inimioare” din piept de pui). Pentru 10 frigărui ai nevoie de 10 bucăți de mușchi de pui (aprox 80-90 g/bucata), 1 linguriță boabe coriandru, 1 linguriță sare grunjoasă, 1 linguriță piper boabe, 1 linguriță frunze cimbrișor, 2 linguri ulei, 1 lingură zeamă de lămâie, 10 bețe.
Zdrobește condimentele într-un mojar și amestecă-le cu uleiul și zeama de lămîie. Frământă ușor carnea cu amestecul obținut. Lasă la rece pentru 3-5 ore (e bine și peste noapte). Frige pe grătarul încins sau într-o tigaie antiaderentă, câte 5 minute pe fiecare parte. Poți să le coci în cuptorul încins la 220-230 grade Celsius, 10-12 minute. Pentru varianta la cuptor, poți face o marinadă dintr-o lingură de muștar de Dijon, o linguriță de zahăr brun, o ceașcă de zeamă de grapefruit și o lingură de frunze de busuioc tocate. Unge bine carnea cu maglavaisul ăsta, las-o la rece peste noapte și coace-o așa cum e, fără să o cureți, pe grătarul cuptorului. Trece câte o frigăruie prin fiecare bucată de mușchi de pui, după coacere. Să fii sănătos.
Nu salivez atata cand sunt in fata frigaruilor de pui reale, cat am salivat citindu-ti reteta. :)) Ai talent la scris retete, ca si pentru asta unii sunt daruiti si altii, nu.
Varianta cu mustar, gref si busuioc o s-o incerc cu drag!
asa cum ma asteptam, a iesit divina!
sunt completamente de acord cu Zina. esti formidabil si la gatit si la scris.