Frigărui din mușchi de pui

432

Ai musafiri și vrei să le pui în față ceva interesant dar ușor de făcut. Sau ai copii și vrei să-i obișnuiești cu carnea de pui, oferindu-le șansa să mănânce într-un fel diferit, atractiv pentru ei. Sau îți dorești o nouă modalitate de a prezenta puiul la brunch-ul la care ți-ai invitat neamurile. Sau mai știu eu ce motiv poți găsi pentru a face puiul ca-n postarea de azi:

frigarui de pui (1)

Folosește mușchi de pui (file din piept de pui sau „inimioare” din piept de pui). Pentru 10 frigărui ai nevoie de 10 bucăți de mușchi de pui (aprox 80-90 g/bucata), 1 linguriță boabe coriandru, 1 linguriță sare grunjoasă, 1 linguriță piper boabe, 1 linguriță frunze cimbrișor, 2 linguri ulei, 1 lingură zeamă de lămâie, 10 bețe.

 frigarui de pui (3)

Zdrobește condimentele într-un mojar și amestecă-le cu uleiul și zeama de lămîie. Frământă ușor carnea cu amestecul obținut. Lasă la rece pentru 3-5 ore (e bine și peste noapte). Frige pe grătarul încins sau într-o tigaie antiaderentă, câte 5 minute pe fiecare parte. Poți să le coci în cuptorul încins la 220-230 grade Celsius, 10-12 minute. Pentru varianta la cuptor, poți face o marinadă dintr-o lingură de muștar de Dijon, o linguriță de zahăr brun, o ceașcă de zeamă de grapefruit și o lingură de frunze de busuioc tocate. Unge bine carnea cu maglavaisul ăsta, las-o la rece peste noapte și coace-o așa cum e, fără să o cureți, pe grătarul cuptorului. Trece câte o frigăruie prin fiecare bucată de mușchi de pui, după coacere. Să fii sănătos.

frigarui de pui (5)

Join the Conversation

  1. Nu salivez atata cand sunt in fata frigaruilor de pui reale, cat am salivat citindu-ti reteta. :)) Ai talent la scris retete, ca si pentru asta unii sunt daruiti si altii, nu.

  2. Varianta cu mustar, gref si busuioc o s-o incerc cu drag!

    1. asa cum ma asteptam, a iesit divina!

  3. sunt completamente de acord cu Zina. esti formidabil si la gatit si la scris.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close