Tilapia-n straiță

575

Aseară am avut de hrănit niște oameni cu pește. Tilapia a fost să fie. Tot ce am putut alege mai bun de banii puși pe masă, într-o zi de Luni. E un pește cu carne albă și fără mult zvâc dar am convingerea că am reușit să-l fac plăcut, de fapt, am mâncat din el și mi-a plăcut, iar eu sunt mofturos la pește. Am ales să-l gătesc la cuptor, în papiotă din hârtie de copt. Iată cum am făcut:

Am marinat peștele trei ore într-un amestec făcut din: 1 lingură de suc de portocale, 1 lingură de suc de lămâie, 1 lingură de suc de ghimbir, 1/2 linguriță coriandru boabe și piper roz zdrobite în mojar, 1 linguriță de miere, 1 linguriță de sos de soia.

Am tăiat fășii/baghete și mai cum mi-a venit, ceapă verde, ghimbir proaspăt, dovlecel, ardei gras.

Le-am tras la tigaie două minute, să le pătrundă căldura puțin. Cu puțină sare.

Am pus peste pește o lingură de orez fiert, o lingură de legume trasela tigaie, frunze de coriandru, busuioc și arpagic și câțiva sâmburi de rodie. Toate astea pe o foaie de copt.

Am strâns hârtia în jurul peștelui și am legat capătul de sus cu o ață.

Am ținut punga astfel obținută în cuptorul încins la 200 de grade Celsius timp de 15 minute.

Mirosul legumelor s-a îmbinat cu cel al mirodeniilor și au transformat peștele într-o bucată gustoasă. Pentru că a stat în pungă, a rămas suculent. Tot la pește mă refer.

Pentru oaspeți am făcut papiote, legate la ambele capete, poate ceva mai arătoase.

Asta a fost tot. Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. Tilapia pungash!!!
    Ca daca zic ca e la punga…nu da vine viersului artistic….fotografic si culinar!!!
    Faina reteta…..
    Tot din dansul….adicatelea din musiu Tilapia in Costa Rica la mine acasica….faceam si Ceviche…… hmmmm!!!
    Bun…bun….!!!
    Acum…da pohta de mancare este!!!…
    :)

  2. *nu da vine viersului artistic……de fapt:nu da bine viersului artistic!!!
    :D

  3. Eu am niste cod acasa si e asa de fad ca nici cu un kil de mujdei n-am reusit sa ii dau gust. Incerc si eu reteta asta in week-end cu codul din dotare, sa vedem ce iese. Multumim pentru sugestie!

  4. adihadean Author says:

    Mare pungaș:).
    Laura, ar trebui să prindă și la cod.

  5. Adi, am o intrebare :)… ghimbirul proaspat este iute de iti ia mintile sau doar am nimerit eu de cateva ori unul corcit cu ardei? si daca da, la pregatire termica se potoleste? Am tot gasit niste retete de smoothies cu ghimbir…dar n-am avut curaj sa il pun la cat de tare pisca la limba doar ras….

    1. adihadean Author says:

      dush, nu-ți ia nimic. mă rog, depinde și de cum ești obișnuit și de ce cantitate pui:).

  6. …..bietul Tilapia , in sauna umeda de legume ……!!!….ai spus ca ai folosit la marinata suc de ghimbir !!!….ce fel, de unde ????…merci, Adi !

    1. adihadean Author says:

      ghimbir proaspăt se găsește, storcătoare de fructe de asemenea :)

  7. As putea sa inlocuiesc foaia de copt cu folie de aluminiu? Multumesc

  8. delicioasa reteta. a gatito nevasta mea, am fost in stare sa mananc si hartia, pe asta as vrea sa o inlocuiesca cu ceva comestibil daca aveti o sugestie, ceva de genul piele de piton sau o frunza

  9. Am folosit cod. A iesit foarte bun. Va multumesc !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close