Banane prăjite cu sos caramel

873

Prima întâlnire cu acest desert a fost acum 3-4 ani; mi le lăudase o prietenă atât de mult încât a trebuit să le fac să mă conving. Cred că am mâncat 3 porții în ziua respectivă (nu faceți ca mine dacă țineți la siluetă) și am tot continuat să le fac cu diferite ocazii de atunci. E o rețetă prea simplă și mult prea bună ca să nu o împart cu voi! Desertul constă în felii de banană acoperite cu un aluat de tip tempura, apoi prăjite în baie de ulei până devin aurii și crocante. Tușa finală e sosul caramel pe care îl puteți face fie cu smântână pentru frișcă, fie doar cu zahăr și apă. Eu prefer varianta cea din urmă; obțineți astfel un sos clar, limpede, de caramel care pune în evidență aroma bananelor și așa intensificată prin copt. O cupă de înghețată ar fi deja o decadență!

banane prajite

Pentru aluat aveți nevoie de: 250g făină albă, cernută, ½ linguriță sare, 1 praf de scorțișoară, 350ml apă minerală (puteți folosi și bere sau cidru de mere). În plus, veți mai avea nevoie de 5-6 banane bine coapte dar ferme și ulei pentru prăjit.

Înfierbântați uleiul într-un vas adânc la foc mediu spre mare.
Într-un bol, amestecați făina, sarea și scorțișoara, apoi adăugați apa minerală și amestecați repede cu un tel. Tăiați bananele în felii de 1cm grosime aproximativ. Înmuiați fiecare felie de banană în aluatul pregătit mai devreme apoi dați-i drumul în uleiul fierbinte. Prăjiți până devin aurii pe toate părțile apoi scurgeți bine.

banane prajite1

Pentru sosul caramel aveți nevoie de: 150g zahăr alb, 75ml apă, 1 praf de sare.
Topiți zahărul până devine auriu apoi dați deoparte și adăugați apa și sarea. Aveți grijă căci s-ar putea să stropească și în mod cert va scoate aburi care sunt extrem de fierbinți. Întoarceți vasul pe foc și dați în clocot, doar cât să se topească zahărul. Dați deoparte să se răcească. Sosul poate fi pregătit înainte de a prăjit bananele.

banane prajite2

Nu mai aveți de făcut decât să inundați bananele prăjite în sos caramel. Să aveți poftă!

Text&Foto: Oana Olguța Iliescu

www.pastry-workshop.com

Join the Conversation

  1. Poftă am de pe acum, mi-a venit citind rețeta!
    Îmi plac rețetele rapide și ușor de preparat și mi se pare că aceasta este una dintre ele. O voi încerca sigur! Mulțumesc!

  2. Vai cat de bine poate sa arate!

  3. Ador sosul caramel ! O sa încerc cu siguranta aceasta reteta . Arata delicios , ca de altfel tot ce face chef Hadean !

  4. Foarte bune. Am mancat chiar in seara asta. Atata doar ca eu pun miere si nu sos caramel.

  5. Foarte bune. La sfarsit am presarat si cocos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close