De post. Sau nu, depinde…

337

Această postare ar trebui să le ofere o idee celor care postesc azi. Sper să reușească. Să vă spun:

Într-una din zilele trecute, am făcut o mâncare de post fix așa: am curățat trei cartofi și un morcov, o ceapă și un cățel de usturoi. Am tocat ceapa și usturoiul mărunt și am tăiat morcovul în rondele. Am tăiat cartofii în bucăți mici și apoi am pus toate legumele într-o cratiță, cu puțin ulei. Am adăuat niște apă (nu multă) și am lăsat-o să scadă, pe foc mic. Sare, piper și niște pătrunjel verde la urmă, bașca o linguriță de boia dulce. Gata mâncarea de post, lângă care am pus câțiva castraveți murați. Eu, păcătosul, nu m-am putut abține și am lipit la mâncăriușa asta și niște cârnați din vită și oaie, pe care i-am fiert în vin roșu cu scorțișoară și cuișoare. Sper că asta împacă și capra și varza. Pentru mine a făcut-o perfect.

Join the Conversation

  1. Se pare ca noi barbatii tindem mai mult spre cele lumesti :) nici io nu prea ma inteleg cu consoarta in bucatarie de cand o inceput postu’…
    Doamne ajuta, ca noi nu stim ce facem! NOT!!!

  2. Ioi ce mă bucură la retină cârnăciorii ăia:) nu am reuşit să postesc niciodată mai ales pentru că ai mei nu m-au pus să ţin:) fără carne viaţa e pustiu:)

  3. Raluca gateste rar, putin si bun :d

    Parca e o masa din familia mea:)))))

  4. Si eu am o mancarica de cartofi cam la fel, doar ca pun chimen. Si imi place cu niste carnat uscat afumat de casa, taiat feliute subtirele.

  5. Pentru astia mai incepatori intr-ale bucatariei, ai putea sa dai si ceva cantitati pentru carnaciorii in vin rosu? :)

    1. adihadean Author says:

      Iulia, o mănâ de cârnați, o lingură de ulei, o cană de vin, o ceașcă de apă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2025. All rights reserved.
Close