Am cumpărat zilele trecute niște carne de oaie. Spată, mai exact. Intenționam să fac cu ea o plăcintă dar mi-am dat seama (cam târziu) că n-am cu ce să o macin. Asta se va remedia, posibil chiar azi, intenționez să cumpăr o mașină de tocat carne din acelea vechi și grele. Nu e mereu cum vrea omul dar asta nu înseamnă că omul nu poate să vrea altfel. Așa că am purces la a face o tocană de oaie. A ieșit cam bună.
Am pregătit mirodeniile: un vârf de cuțit de chimion arăbesc, un vârf de cuțit de anason, piper roz, piper verde, sare de mare, cimbru. Le-am zdrobit bine.
Am pus carnea, mirodeniile, un gât de vin spumant (aveam desfăcut, putea fi orice vin alb bun), o mână de coriandru tocat și câteva frunze de mentă, într-o tigaie. Am pus tigaia pe foc mediu.
După 35 de minute am pus peste carne o jumătate de litru de bulionn și o cană de apă caldă.
Am făcut focul mic și am lăsat să scad, mai bine de o oră jumate.
Am pregătit găluștele. Două ouă, trei linguri de făină, sare, ulei (puțin), frunze de coriandru și mentă, ca-n tocană.
Le-am amestecat bine. Am rupt găluștele cu lingura și le-am pus în apa ce clocotea.
După ce au fiert găluștele, am pus peste ele o lingură de unt și am amestecat bine.
Am obținut o tocană de oaie foarte aromată, foarte fină, excepțională.
Arata bestial, si cred ca este tare buna.
Cam bine arata :)!
Arata senzational..Galustele alea sunt printre favoritele mele..Imi plac foarte mult in gulyas :D
Ce pofta mi-ai facut, fac si eu, dar schimb putin mirodeniile
arata de vis :))))))))))