Păstrăv afumat cu cetină

746

Pentru rețeta aceasta ai nevoie de 1 păstrăv (350-400 g), cetină de brad mărunțită (1 cană), folie de aluminiu, 1/2 linguriță de sare grunjoasă, 3 g piper boabe,100 g mălai, 1/2 l lapte, 100 g smântână, 50 g unt.


DSC_4262

Curăță peștele și condimentează-l cu sare și piper, la interior și exterior. Unge-l cu ulei. Spală cetina (parcul din apropiere e cea mai bună sursă), pune-o într-un plic din folie de aluminiu. Perforează plicul. Așază peștele pe plita încinsă, cu plicul cu cetină alături. Așază o tavă peste pește și plicul cu cetină, încât să formeze o incintă.

Frige peștele 5-6 minute pe fiecare parte (sau cât e necesar, în funcție de dimensiune). Nu ai plită? Improvizează. Frige peștele într-o tigaie antiaderentă mai mare, așază plicul cu cetină lângă pește și pune un capac improvizat dintr-un vas, în așa fel încât să ai o incintă mai mare decât dacă ai folosi un capac obișnuit.

pastrav

Mămăliga fiartă-n lapte poate fi o garnitură decentă. Pentru a o obține pune 500 ml de apă la fiert cu sare. Adaugă mălaiul. Amestecă bine. Adaugă laptele, smântâna și untul. Lasă pe foc mic amestecând mereu, până e fiert bine mălaiul. Să fii sănătos.

Join the Conversation

  1. Buna Adi…nu e cumva vorba de 50gde unt? :))

  2. mihaela marinescu says:

    buna .este corect 500 de grame de unt?intreb pentru ca nu am mai folosit cantitea asta de unt niciodata inainte …multumesc anticipat

  3. Cu siguranță cantitatea de unt este de 50 g. Nu?

  4. 1/2 lapte?….1/2 cana sau litru?

  5. am norocu sa imi fi facut si mie reteta asta un prieten de al meu…e foarte bun pastravul…numai ca eu cred ca ar fi trebuit si o 1-2 felii de lamaie ca e foarte gras pastravul la fel ca scrumbia.

    1. daca te uiti bine la poze vei vedea ceva galben peste peste,nu-ti sugereaza o lamaie culoarea aia?ca sa nu te mai obosesti,ia de aici
      https://adihadean.ro/2013/12/sos-de-lamaie-pentru-peste-si-alte-legume/

  6. Ce idee mi-ai dat. Multumesc, pot sa-l fac si la bloc. Intentionam sa fac cateva bucati de pastrav in cetina, imbracat pe ambele fete, „cusut” ici colo si sa merg cu el la cineva la curte sa-l incerc. Solutia ta cu tava este optima pentru cuptorul meu.
    Multumesc.
    Si voi nu mai fiti carcotasi ca v-ati dat lesne seama despre ce-i vorba. Ca doar ati mai trecut prin bucatarie si aveti habar de cantitati (cred), fitze, deh.

  7. Pare o reteta relativ usor de facut si inteleg din reactii ca este si foarte gustoasa. Am cam ramas in pana de idei, asa ca-mi prinde bine orice sugestie.

  8. Salut Adi. Am un prieten la cina miercuri, și plănuiesc sa fac rețeta asta. Îmi poți recomanda o idee de intrare, desert și un vin pentru păstrăv afumat cu cetina? Mersi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close