Confit de canard

1.1K

Ia să vedem, ce-i cu „conflictu” ăsta de rață. Ei bine, pulpa de rață, coaptă încet multe ore, în grăsime de rață, cu usturoi și cuișoare (eu am pus de data asta și niște scorțișoară în vasul cu untură), e una dintre cele mai puternice amintiri culinare cu care m-am întors din Franța. Zilele trecute am scris un articol pentru Revista Bulevard în care am dat rețeta, de fapt, modul de preparare. Mi s-a făcut grozav de poftă așa că am cumpărat patru pulpe de rață pe care le-am transformat în confit. Vă dau câteva poze. Intrați aici pentru a afla cum am făcut. Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. Adica o tehnica de conservare a carnii in untura, cam cum se practica si pe la noi, la tara, cu carnea de porc. Bun, nimic de zis, dar de consumat cu moderatie, daca nu vrei sa cresti colesterolul exponential (asta daca nu te multumesti cumva cu cele trei frunze puse alaturi :).
    Apropo, daca iti place carnea de rata/gasca, sa stii ca Banatul abunda de astfel de retete , printre care si o spectaculoasa reteta de gasca umpluta. Se cunoaste chiar si tehnica foie gras-ului la noi (desi se numeste „indopatul gastelor”), dar eu consider ca e o cruzime fata de animal. Si nici nu ma dau in vant dupa foie gras.

  2. Arata bine, cum trebuie sa arate un confit. Imi place foarte mult reteta asta, ca si toate retetele de friptura de rata pe care le stiu. Imi place mai mult rata decat puiul ( cel cumparat in magazin) si ma dau in vant dupa foie gras.

  3. Buna Adi, te urmaresc de ceva ani buni si gatesc acasa multe retete de-ale tale! vreau sa fac de Craciun o rata umpluta, dar nu cu gaina :), asa vrea ceva bunnnnn si mai deosebit la umplutura respectiva! ma ajuti cu o reteta? Multumesc si Sarbatori Fericite sa ai, alaturi de cei dragi tie!

  4. Iulia Vasile says:

    Multumesc mult pt reteta. Super fragede si gustoase. N-ai nici o șansa sa conservi nimic ca nu ramane. Am facut aceasta reteta pentru masa de Craciun si a ieșit perfect. Multumesc

  5. Andreescu Rodica says:

    Rețeta??? Urmăresc cu mare interes Rețetele d-voastra, dar cum obtin confitul de gasca?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close