Cum să faci o pizza bună

778

(PUB) E foarte ușor să faci aluatul de pizza, îți trebuie cam zece mii de încercări până să reușesti. Glumesc. E chiar floare la ureche.

Așa că, la 600 de grame de făină (480=000=00) am pus 300 de mililitri de apă rece-rece, 50 de mililitri de apă călduță în care am desfăcut 5 grame de drojdie crudă și o lingură de ulei de măsline. Am mai pus un vârf de linguriță de sare și tot atâta zahăr în făină (le-am cernut împreună). Am frământat un sfert de oră apoi am lăsat aluatul să dospească sub un ștergar, două ore. Am mai frământat aluatul 5 minute apoi l-am porționat.

Pentru mozzarella, cel mai bine ar fi să găsiți una care să vă placă. Sincer vă spun, cea de la Casa Azzurra pe mine mă încântă cel mai mult.

Am rupt bucăți de mozzarella din pachetul de 250 de grame și l-am trântit peste blat.

O mână de busuioc proaspăt și cam asta e.

Pizza s-a copt în 7-8 minute.

O pizza făcută acasă are neajunsurile ei (timp de coacere crescut, lipsa aromei caracteristice de vatră cu lemn) dar are și virtuți (pui ce vrei și cât vrei pe ea, știi de unde provin ingredientele – dacă-ți pasă, e distractiv să o faci în familie).

Asta a fost tot. Să fiți sănătoși.

 

Join the Conversation

  1. Mi-a placut articolul, multumesc pentru sfaturi!

  2. La ce temperatura s-a copt in acel timp? Multumesc!

  3. 2 x pizza de 30cm, blat subtire, 11 minute la 250C, atat e maxim la cuptorul de acasa. La cel cu lemne de la pizzerie, au cca 400C, iar pizza se coace in maxim 5 minute.

  4. Mioara Dragomir says:

    Gustos, dar dacă rămâne blat necopt, si se ține la frigider, cum se folosește în ziua următoare?

  5. Caldura de jos și de sus ? Grătarul pe ce treapta ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close