Sfântu’ gadget și noaptea strigoilor

260

(PUB) S-au întâlnit la corporație, în nordul capitalei. El, un ardelean cuminte și rușinos ca o căpșună, ea, o moldoveancă aprigă, dar mai ales intensă. Spre deosebire de alte moldovence, nu are gătitul în setul de gene, așa că de treaba asta se ocupă el, IT-ist pasionat de gastronomie, cum se zice acum la televizor.

Rețetele și le ia de pe blog-uri, cel mai des de la Jamilla că e și cu film, nu doar cu poze, ca la ceilalți. Recent a descoperit o șmecherie foarte tare de la Tefal, ca o aplicație, fără să fie aplicație, adică mânerul Ingenio care se aplică clic-clac la toate oalele, tigăile și cratițele din setul cu același nume, adică el e singur, dar se cuplează cu toate, gen.

Ei doi nu-s superstițioși, dar au decis că trebuie să aibă o reacție la consumerismul promovat prin sărbători occidentale mulate pe cultura noastră străveche, așa că țin Dragobetele, dar și Sfântul Andrei, cu noaptea strigoilor cu tot, respectiv cu tot usturoiul în mâncare, mâcar acolo unde se poate.

Pentru că ei nu-i place carnea roșie, dar el în schimb nu iubește puiul, a decis să caute ceea ce-i unește, adică dieta low carb pe care o țin amândoi, în afară de ea care-și cumpără eclere când nu știe el.

În consecință, cu o tigaie, o cratiță și o oală unite de același destin al manevrării cu mânerul Ingenio, omul nostru a executat una bucată conopidă coaptă (întreagă, pudrată cu usturoi, sare, piper, boia, curry powder, coaptă apoi 35 de minute la 180 Celsius), pulpe de cocoșel pentru colega de apartament (rumenite pe fic cu puțin ulei, condimentate cu sare și combinate cu un cățel de usturoi, o înghițitură zdravănă de vin alb și o mână de oregano proaspăt, apoi la cuptor lângă conopidă, în aceleași condiții) și niște mușchiuleț de vită fript 3 minute pe fiecare parte și îmbăiat în unt rumenit cu cimbrișor și usturoi, și cu sare, de bună seamă.

Simplu ca bună ziua. Cât despre noapte, recomandarea bucătarului e ca zâna să pună tot busuioc sub pernă, că dacă pune mânerul detașabil Ingenio, s-ar putea să viseze bucătar, și știe toată lumea că ăștia nu prea gătesc acasă. Să fiți sănătoși.

 

 

 

 

Join the Conversation

  1. Elisabeta Strejoiu says:

    Draguta descrierea celor doi.;)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close