Varză călită cu kaizer și prune uscate

469

Întotdeauna mi-a plăcut varza călită cu ale sale arome de șunculiță și ciolan, un pic acrișoară, o mâncare delicioasă și consistentă. Am preparat o variantă care-și adună aromele și din ciuperci uscate și fructe dulcege.

Dacă mai aveți varză de la sarmale, rămasă pe fundul cratiței sau friptură de porc, uitată de la masa de Crăciun, nu vă sfiiți să le adăugați.  Vor fi mult mai bune într-o varză călită decât risipite.varza-calita-cu-kaizer-si-prune-uscate

600 gr varză murată (tocată), 3-4 frunze de dafin, 200 gr kaizer, 1 ceapă (tocată mărunt), 250 ml vin alb sec, 3-4 ciuperci uscate, 1 măr, 6-7 prune uscate, ½ linguriţă chimen, sare, pipervarza-calita-cu-kaizer-si-prune-uscate-2

Într-o cratiţă, se acoperă varza cu apă, se adaugă frunzele de dafin şi se fierbe cel puţin 30 de minute. Se amestecă frecvent. Separat, se rumeneşte kaizer-ul, fără ulei, având deja suficientă grăsime. După 3-4 minute se adaugă ceapa şi se căleşte. Se adaugă vinul peste kaizer și ceapă, se deglasează tigaia  şi se lasă pe foc până se evaporă vinul.

După ce varza s-a călit timp de 30 de minute, se adaugă kaizer-ul, ciupercile, un măr tocat în bucăţele şi se găteşte încă 15 minute. Se adaugă şi prunele, se condimentează cu sare, piper proaspăt şi chimen măcinat. Se lasă pe foc încă 10 minute.

varza-calita-cu-kaizer-si-prune-uscate

Text&Foto: Lia Ștefan

Mr.Bunny’s Cooking Adventures

alist

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close