Cheesecake cu lichior de ou și peltea de portocale

602

Am tot văzut la americani de lichior de ou. Aparent, nu lipsește de pe nicio masă de acolo în perioada Crăciunului. Nu mă pasionează împrumutul tradițiilor sau a sărbătorilor de peste ocean, le avem și noi pe ale noastre, dar culinar vorbind, aș experimenta orice.

cheesecake (1)

Am rețineri la a consuma ceva pe bază de ou crud, așa că am integrat celebrul lichior de ouă într-un desert. Întâi am făcut rețeta de bază de lichior de ouă.

Am mixat două gălbenușuri cu două linguri de zahăr, până s-a dizolvat. Apoi am adăugat un pahar mic de lapte, 50 de mililitri de rom și un praf sănătos de nucșoară.

etape cheesecake (1)

Separat am mixat albușurile cu o altă lingură de zahăr, până am obținut o spumă fermă. Am adăugat amestecul de gălbenușuri și am amestecat cu o spatulă.

etape cheesecake (2)

Peste compoziție am adăugat 250 de grame de mascarpone și am încorporat.

etape cheesecake (3)

Am mixat bine, am adăugat treptat două linguri de faină, apoi am dat deoparte.

Am făcut crusta pentru cheesecake din 50 de grame de biscuiți digestivi, o linguriță de zahăr pudră, 30 de grame de unt topit și o lingură de unt de arahide.

etape cheesecake (4)

Am omogenizat și am format crusta pe baza tăvii de copt. Am turnat compoziția, apoi am copt la 190 de grade, pentru 30-40 de minute. Este gata când se rumenește pe margini, chiar dacă la mijloc rămâne ușor moale, va avea textura ideală după răcire. L-am ținut la frigider cam 2-3 ore, timp în care a devenit perfect – cremos, parfumat și răcoros.

L-am decorat cu o peltea concentrată de portocale, pentru care am folosit 2 portocale mari, suc și coajă, 2 mere și 3 linguri de zahăr.

Am extras sucul din portocale și l-am pus într-o crăticioară împreună cu niște coajă și merele tăiate bucăți.

etape cheesecake (5)

Le-am pus pe foc mic, cu 1 lingură de zahăr și le-am lăsat până s-au înmuiat merele. Apoi am strecurat, păstrând sucul și l-am readus pe foc. Am adăugat și restul de zahăr și am gătit la foc mic până s-a legat frumos, ca mierea.

etape cheesecake (6)

Am turnat peste cheesecake-ul rece, apoi l-am mai ținut o oră la frigider, înainte de a-l măcelari.

cheesecake (5)

Text&Foto: Aura Crăciun

Bake-Up Artist

Join the Conversation

  1. La Multi Ani! si un an cu cat mai multe retete fabuloase :)

    Cheesecake-ul arata bestial. Multumim de reteta. As avea o singura intrebare – ce dimensiune are tava pentru care sunt mentionate cantitatile din reteta? Eu fac cheesecake-ul intr-o tava cu diamentru de 26 cm si mi-as dori sa pot calcula necesarul. Multumesc.

    1. Eu am folosit o tavă de 20 de centimetri.

  2. La multi ani ! Multumim pentru reteta, arata foarte bine.

    1. La mulți ani! Cu drag!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close