Hot Buttered Rum

770

Salutare,

Odată cu venirea timpului rece, am decis să mă dezic de clasicele băuturi vin fiert sau ţuică fiartă şi să mă îndrept către alte băuturi mai interesante, menite să capteze atenţia fiecărui sceptic.

Următoarea reţetă este o reinterpretare după o băutură clasică din America, ce se preparară mai peste tot pe toată durata sezonului rece.

Deşi la prima vedere, reţeta poate părea complicată, de fapt ea este compusă doar din 3 ingrediente: rom, apă fierbinte şi un mix ce trebuie pregătit cu câteva ore înainte.

Hot Buttered RumReţetă:

Pahar: goblet, preîncălzit

Decor: nucşoară proaspătă & bezea

Metodă: build

Ingrediente:

60 ml rom maturat condimentat

2 bucăţi “batter”*

top apă fierbinte

* Batter = pentru a prepara acest mix, aveţi nevoie de:

50 gr. unt (cât mai puţin gras posibil)

Scorţişoară măcinată proaspăt

Nucşoară măcinată proaspăt

3-4 cuişoare

1 steluţă de anason

Piper negru proaspăt râşnit

* opțional lavandă uscată 4 fire

Îngheţată de vanilie 100 gr

Hot Buttered RumÎntr-un mojar, puneţi anasonul şi cuişoarele şi zdrobiţi-le bine până ce ajung la o consistenţă fină. Hot Buttered RumDupă aceea, puneţi untul într-o tigaie şi turnaţi peste el toate condimentele, exceptând lavanda şi îngheţata de vanilie.Hot Buttered Rum Încălziţi uşor tigaia până se topeşte untul după care adăugaţi îngheţata de vanilie, lavanda şi amestecaţi până ce tot mixul devine omogen.Hot Buttered RumTurnaţi tot conţinutul într-un vas şi puneţi-l la congelator pentru minim 4 ore. [eu l-am pus într-o formă pentru cuburile de gheaţă, pentru a fi mai uşor cu porţionarea lui]Hot Buttered Rum

Hot Buttered Rum

Mod de preparare:

Hot Buttered RumÎntr-un pahar preîncălzit, se adaugă două bucăţi/cuburi de batter, romul, apa fierbinte şi se amestecă bine până ce tot amestecul devine omogen.Hot Buttered Rum

Hot Buttered Rum

Hot Buttered Rum

Hot Buttered Rum Se rade puţină nucşoară proaspătă deasupra şi se serveşte.Hot Buttered Rum

Hint: Pentru a beneficia din plin de experienţa completă a băuturii, recomand să amestecaţi mereu băutura înainte de a degusta.

Sărbători fericite!Hot Buttered Rum

Text: Mihai Fetcu

www.bardome.ro

Foto: Aura Petrașcu

alist

Join the Conversation

  1. bataie de joc says:

    nu aveti treaba cu realitatea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close