Cristi, prietenul nostru, are un teren de paintball la marginea Clujului (pot să vă pun o pilă dacă aveți chef de un pac-pac organizat și colorat). Într-una din zilele trecute am fost acolo împreună. El pentru că-i criză și nu are om angajat să-i tundă iarba, eu pentru că trebuie să mai mâncăm și noi din când în când. Am făcut o tocăniță din vițel și o mulțime de legme, scăzută bine, pătrunsă și mai bine și lipită lângă un vin alb de Balaton (asta-i în Ungaria). Iată povestea:
Cam astea-s ingredientele:
Carne de vițel, fără ea nu ar fi fost același lucru.
Ceapă, morcovi pentru corpolență, pătrunjel verde pentru aromă.
Usturoi, că-i sănătos.
O gulie și doi gogoșari, pentru dulceață.
Fasole, pentru consistență. Am avut fasoel încă crudă, nu a fost nevoie să o înmoi înainte.
Am mărunțit legumele toate (cele care puteau fi mărunțite) și le-am pus în ceaun.
Am pus carnea tăiată cubulețe peste legume și i-am turnat o sticlă de vin în cap. altă sticlă a fost băută, ca să vedem la ce tratament am supus tocănița. Am mai pus peste carne și trei linguri de ulei de măsline.
Astea-s condimentele/ierburile: cimbru, tarhon, chimen, boia, sare, pastă de ardei iute.
Am pus fasolea peste carne și ceaunul deasupra focului. Am lăsat să fiarbă și să scadă, amestecând din timp în timp, vreme de trei ceasuri.
Ne-am bucurat de apus…
…ne-am bucurat de fum și foc.
La urmă a venit și tocănița.
Am mâncat bunătatea asta la lumina farurilor dar puteam la fel de bine să o mâncăm cu ochii închiși. Să fiți sănătoși.
Oau! cum arata!!!!
Marius:-)
noroc ca am mancat dimineata…. Cred ca iar as fi fost agitat pana puneam ceva in gura! :)
o sa-ti trimit la un moment dat un link despre utilitatea retetelor cu imagini servite de dimineata!
Marius, să-mi trimiți:-)
Apusul de soare spune tot, minunata reteta .No coment.
Absolut sublima. Sper sa reusesc sa o pregatesc saptamana viitoare. Adica sa fie vreme insorita, cu restul ma descurc eu. Pana atunci salivam :D
Andreea, succes:-)
sio eu o sa fac….tare bine arata…
Excelent! Nu am cuvinte sa spun cat de mult imi place.
A, si inca ceva, nu stiu daca am mai scris asta… pozele sunt (toate) foarte reusite! Felicitari!
Lili, trebuie!
Alexandrina, mulțumesc:-)
Prin Bucuresti nu se prepara fasolea in acest fel.Culoarea maronie ma face sa nu poftesc la fasolea ta.Si,oricum,nu mananc fasole.Dar, ai avut succes.Bravo si felicitari!(oricum,nu te intereseaza parerea altora,asa am auzit,Tot astept ceva special!Daca nu,nu te voi deranja,promit!
Este intr-adevar grozav, atat prezentarea cat si continutul, dar acel vin grozav de Balaton l-as fi baut cu altceva. In tocanita as fi pus un vin alb demisec fara nume si as fi baut un merlot sec catifelat, poate Prince Matei!!
Romeo, e criză, nu facem mofturi, folosim ce avem:-)). Oricum, am reținut sugestiile, nu-s de irosit:-).
Felicitari ptr poze…Cred ca ati a avut pofta ca nu se putea altfel:P…O nelamurire totusi…Se fierbe doar cu vin alb? Fara apa?..Ms anticipat ptr raspuns
Cristina, poti sa adaugi apa dar nu-i neaparat nevoie, legumele a si ele destula si o elibereaza in timp ce stau pe foc:-)
Deci, dau share … să mai saliveze şi alţii. Sâc! :D