Budincă de mălai cu brânză ricotta

931

Budincă de mălai cu brânză ricotta

Este pentru prima dată când am făcut o rețetă dulce cu mălai.

Această budincă de mălai cu brânză ricotta nu doar că este foarte delicioasă, dar se pregătește și foarte simplu și rapid.

Budincă de mălai cu brânză ricotta

Iată ingredientele de care am avut nevoie pentru a pregăti această budincă:

  • 300 gr de brânză ricotta
  • 300 gr de iaurt grecesc
  • 3 ouă
  • câteva linguri de zahăr
  • esență cu aromă de vanilie
  • 1 linguriță praf de copt
  • 200 gr de făină
  • 200 gr de mălai
  • coajă de lămâie rasă
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • dulceață de zmeură pentru servire

Ingrediente budincă de mălai

 Cum am procedat

Am început prin a pregăti mălaiul.

Peste acesta am turnat apă fierbinte, atât cât să îl acopere, am amestecat bine, apoi l-am lăsat deoparte.

Mălai în apă caldă

Într-un bol am bătut cu ajutorul unui mixer ouăle împreună cu zahărul până când am obținut o cremă fină.

Am adăugat apoi: brânza ricotta, iaurtul grecesc, esența de vanilie și coaja de lămâie rasă, continuând să mixez compoziția.

Deasupra bolului am cernut făina amestecată cu praful de copt și am mixat din nou până când aluatul era omogen.

La final am adăugat și mălaiul (scurs într-o sită cu plasă deasă) pe care l-am încorporat cu ajutorul unei spatule.

Aluat budincă

Am transferat aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Deasupra am pus puțin sirop de căpşuni, dar acest pas este optional.

Budinca înainte de coacere

În cuptorul preîncălzit am copt budinca timp de 45 de minute la o temperatură de 180°, iar la final acesta a fost rezultatul.

Budinca proaspăt scoasă din cuptor

Am lăsat-o să se răcească, după care am tăiat-o în romburi.

Deasupra am pus și puțin zahăr pudră cu aromă de vanilie.

Servire budincă de mălai cu brânză ricotta

 

Am servit-o cu dulceață de zmeură, zmeura fiind fructul meu preferat.

O puteți servi bineînțeles cu ce dulceață vă place vouă.

Acest desert este foarte ușor de pregătit și ideal pentru momentele în care aveți poftă de ceva dulce, dar totodată nu vă doriți să petreceți prea mult timp în bucătărie.

Budincă de mălai cu brânză ricotta

Sper că v-a plăcut și rețeta de astăzi, până data viitoare eu vă doresc toate cele bune!

Cu drag,

Lușa

Alte rețete dulci găsiți și aici. 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close