Quesadillas lacto-vegetariene

501

Quesadilla e o mâncare mexicană (de fapt, să fim corecți, e de origine mexicană, o găsim azi în toate țările Americii latine, sub diferite forme, practic quesadilla trăiește aceeași soartă cu plăcinta, poate arăta în sute de feluri și poate avea te miri ce umplutură pe lângă brânză) simplă, rurală, făcută dintr-o lipie din făină de grâu ori porumb umplută cu diverse lucruri dar neapărat și cu brânză. Am făcut ieri quesadillas cu gândul la prietenii mei lacto-vegetarieni și la cei care au nevoie de fier (adică am pus doar vegetale-n ele pe lângă brânză și, mai mult, am pus sfeclă fiertă – sunt fan).

Foile – de cumpărat.

De la mama am primit ardeii gata copți. I-am scăldat într-o zeamă făcută din două linguri de ulei de măsline extravirgin, o lingură de reducție de oțet balsamic, puțină sare și un cățel de usturoi mărunțit.

Ce vedeți aici: o cremă de brânză. Adică brânză de vaci, o jumătate de ceapă roșie, trei linguri de smântână, o lingură de ulei, sare și piper, mărar și blender.

Fasole fiartă, sfeclă fiartă, roșie crudă.

Am uns o foaie cu cremă de brânză, am pus peste ea boabe de fasole, rondele de castravete, rondele de sfeclă, ardei iute, cubulețe de roșie.

Am ras brânză pe deasupra (parmezan și emmentaler).

Am acoperit cu altă foaie și am pus „plăcinta” asta în tigaia încinsă. Am întors-o după un minut. Două minute-trei în total, să se topească brânza din interior și să lege toate ingredientele.

Așa arată o gustare pentru patru persoane (presupunând că mai urmează și altceva la masă).

Ardeiul, lângă (mie-mi plac atât de mult ardeii copți că i-aș mânca lângă orice).

Într-o quesadilla puteți pune pui fript, resturi din friptura de ieri, șuncă crudă, ciuperci, porumb. Doar să nu uitați de brânză.

Cam asta-i tot.

Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. excelenta, imi placea mult de tot cum ai umplut-o! eu prefer sfecla cruda :), sa crantane in dinti.

  2. NICOLETA says:

    Foarte buna reteta ,pentru vara,la micul dejun si chiar la cina !Multumesc de idee.

  3. multumim! arata delicios:)

  4. deci io nu mai intru aicea ca imi fac rau singura.

    m-ai terminat, sincer

  5. adihadean Author says:

    :))

  6. Foi tortillas? Unde gasesti prin Cluj?

  7. adihadean Author says:

    la kaufland

  8. super. ce pofta mi-ai facut!! Arata bestial. stiu ce mananc astazi :) Spune-mi insa te rog frumos, unde gasesc si sub ce forma aceasta reductie de otet balsamic. am cautat intr-o veselie (pentru dulceata de ceapa) dar nu am gasit nimic sub aceasta denumire. numa felurite oteturi mai ieftine, mai scumpe.

    @Vicus – gasesti foi tortillas si la auchan si sigur si la alte magazine mari.

  9. adihadean Author says:

    maria, cumpără oțet balsamic, pune-l pe foc mic cu zahăr – două linguri la 300 ml (eventual o lingură-două de apă) și lasă-l să scadă până se îngroașă.

  10. Alina Varga says:

    Foi numai din faina de porumb gasesc oare undeva in Cluj?

  11. adihadean Author says:

    alina, eu n-am văzut, dar poți să le faci singură.
    https://adihadean.ro/2010/11/tortillas-cum-sa-le-faci-acasa/
    atenție, făina de porumb nu-i același lucru cu mălaiul pe care-l folosim la mămăligă:)

  12. Alina Varga says:

    da, multumesc Adi….numai ca m-am tot interesat si nu am gasit nicaieri faina ….am incercat sa o macin marunt pe asta a noastra, dar nu a iesit nimic :(….Patricia e alergica la grau, orz, ovaz, secara, orez si ar fi fost o varianta buna aceste lipii :)…deocamdata am gasit la magazine naturiste crochete din hrisca….oare din faina de hrisca ar iesi?

  13. adihadean Author says:

    nu știu. dar magazinele naturiste/bio/eco ar trebui să aibă și făină de porumb. unele au.

  14. „două linguri de ulei de măsline extravirgin” – in Cluj unde-i de gasit ulei de masline de calitate? ce am gasit pana acum in magazine nu se afla nici macar in rudenie cu uleiul de masline de calitate:(

    1. adihadean Author says:

      emese, definește „calitate”:).

  15. pentru mine este de calitate, daca-l poti manca fara nimic altceva, doar cu paine proaspata si rosii:)))

    1. adihadean Author says:

      atunci, găsești în multe locuri:). chiar și în supermarket găsești acum sortimente ok.

  16. Citesc de mult timp blogul tau si abia asteptam o reteta vegetariana (caci numai asta mananc). Poate din cand in cand te mai gandesti si la noi….caci imi place stilul tau de gatit, ok?

    1. adihadean Author says:

      ok:)

  17. Curiozitatea mea: cum intorc fara sa se imprastie ingredientele din interior? Vad ca nu e tigaie dubla (si oricum nu am :D).
    Merci anticipat pentru raspuns!

    1. adihadean Author says:

      Maria, cu o farfurie deasupra. Așezi farfuria ca pe un capac, întorci tigaia cu fundul în sus și …gata.

  18. Multam, tocmai ne-am ridicat de la masa :). Am facut foile dupa reteta ta de tortillas, iar ca umpluturi am avut urmatoarele variante: crema asta de branza cu ardei gras si ciuperci, pui cu rosii, ardei si cascaval sau sunca, ciuperci si cascaval. De-li-cioa-se!!! Am facut cate doua de caciula si eu, ca sunt 2 in 1, am reusit sa mananc una si trei sferturi, ceilalti s-au oprit la una (umplutura a fost foarte generoasa). Pentru data viitoare o sa caut si o reteta de sos de usturoi care ar merge pe langa ele (asta pentru sotul meu, ca e mare fan).
    Toate bune!

    1. adihadean Author says:

      Maria, bravo și să vă fie de bine!:)

  19. Ce fain, si eu fac lipii din astea cu diverse in compozitie, nu stiam ca de fapt fac quesadillas :) Dar am sa adopt metoda ta, e mai eficienta. Eu incalzeam lipiile in prelabil, le umpleam/rulam si le mai puneam putin in tigaie.

  20. Am facut reteta aceasta de cateva ori si e ffff buna asa ca m-am gandit sa trimit un multumesc si mult succes !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close