Mușchiuleț în crustă de semințe

952

Azi am de prestat pentru un eveniment important. Important pentru beneficiar și la fel de important pentru mine, care trebuie să mă îngrijesc de mâncare. Nu o să vă dau tot meniul, să nu vă plictisesc cumva, vă arăt însă a zecea parte din el (mă rog, pe acolo), un mușchiuleț de porc în crustă din semințe de cânepă și susan negru. Iată:

Am marinat mușchiul (peste noapte) în zeamă de citrice cu sare, piper, coriandru, cuișoare.

Am fript carnea pe toate părțile, cam șase-șapte minute, într-o tigaie antiaderentă, cu un strop de ulei. După asta, am tăvălit-o prin semințele amestecate. Am pus-o apoi pe o foaie de copt și în cuptor (într-o tavă, firește) la 200 de grade Celsius pentru zece minute.

L-am lăsat să se răcească apoi l-am tăiat în rondele.

Am înfipt scobitori în fiecare bucată de carne, să le fie oaspeților ușor să mănânce (e un bufet pe model finger food, adică mănânci cu mâna iar piesele sunt mici).

Țineți-mi pumnii!

Ce spuneți? Nu-i o idee bună pentru petrecerile de weekp-end cu neamurile și prietenii?

Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. arata de milioane. presupun ca asa are si gustul

  2. ce bine arata … ca un arici …

  3. Offf…offff..mai mai!!!
    Da…trebuie sa recunosc…este de mare caracter!!!
    Vin alb….vin rosu?? Rose???…….
    :)

  4. Constantin says:

    Da ! asta e !Merge fara paine ! Taman pe gustul meu !!Multam fain Adi !!

  5. Excelent!!!! Se poate si cu muschiulet de vita sau alt animal, adaptat dupa pofta sufletului? MS

  6. iti tinem pumnii, o sa iasa sigur totul bine :o)
    eu cred ca il pun pe lista pentru masa de Craciun, ca friptura de porc nu poate lipsi, iar muschiuletul este o foarte buna alegere, nu?

  7. ce bine arata! plus ca… crusta de susan: peferata mea!

  8. adihadean Author says:

    jenikă, orice vin:)))
    oana, de acord
    rosemarie.)
    ina, merge și vita și mielul

  9. adihadean Author says:

    merg, pardon, viteza.

  10. bun, bun:)
    sa-ti fie oaspetii multumiti!

  11. ……minunat !….Craciun cu stil !!!!…..nu cred ca va rezista cineva !!!…..bafta , Adi !

  12. oaspetii multumiti 100%….nimeni nu rezista acestor gusturi prea-minunate…bravo Adi!!!!!!!

  13. Domnule Adi, daca ar fi sa imi exprim admiratia pentru dv. ati avea in fiecare zi un mail de la mine si ar deveni plictisitor. Va rog sa fiti sigur ca in fiecare zi va multumesc pentru retetele „puse”pe mail-uri, dar mai ales, va asigur de toata admiratia mea, pentru dragul, pasiunea cu care faceti tot ce aveti de facut : de la calatorii, la ultima chestiuta culinara preparata.

    1. adihadean Author says:

      mulțumesc frumos.

  14. Am o curiozitate. De unde cumperi seminte de canepa ? ? ?

  15. adihadean Author says:

    din magazinele bio

  16. Reteta a venit la fix, am cumparat ieri muschiulet de porc si ma tot gandeam cum sa-l fac: clasica friptura la cuptor si clasicele snitele subtiri. Numai ca m-a salvat post-ul asta :D Pe cand o reteta cu porcusor de lapte? Au aparut bucati in supermarketuri si ma bate gandul sa gatesc, arata foarte frageda carnea :)

  17. arata…delicios!!!

  18. Arata foarte foarte bine! Avand in vedere ca nu am mai gatit si pozat de ceva vreme, o sa pun muschiuletul asta in agenda pentru weekend. Cred ca o sa fac putina improvizatie in ceea ce priveste semintele folosite (susan cu in, sper ca merge si asa). Si cu ocazia asta mai vad si de ce e in stare cuptorul cu halogen.

  19. Va felicit pentru acest site gastro-fotografic.
    Am o intrebare referitoare la aceasta reteta: Cum pregatiti dvs. zeama de citrice?
    Va doresc sanatate si la cat mai multe retete..

    1. adihadean Author says:

      sorin, mulțumesc. zeama de citrice se obține tăint citricele în două și storcându-le:).

  20. citrice inseamna lamai si portocale?

    1. Adi Hădean Author says:

      simo, de bună seamă.

  21. OK, seminte de canepa am gasit , dar de susan negru…ba !

    1. Adi Hădean Author says:

      elena, te descurci și fără el:)

    2. ma gandeam sa le inlocuiesc cu susan alb si, pentru culoare, seminte de in , merge?

    3. Adi Hădean Author says:

      susanul da. inul nu m-a impresionat.

  22. Multumesc! sper sa-mi iasa :)

  23. Salve, Adi!
    vazut, placut, gatit. EXCELENT!
    Intrebare: facandu-l pe graba, in casa nu am avut decat susan alb si…. mac :). Chiar si asa, a iesit foarte bun. Cum ai facut sa ramana toate semintele lipite frumos, uniform pe muschiulet?

    1. Adi Hădean Author says:

      am tăvălit mușchiul prin semințe și înainte și după coacere

  24. inteleg, se lipesc de sucul lasat de carne….si totusi, un liant ceva? ma gandeam la ceva miere…

    1. Adi Hădean Author says:

      Nu e nevoie, poate chiar să strice.

  25. ok.
    Multumesc mult si felicitari inca o data. Pentru tot! Un An Nou Fericit!

  26. angela iacob says:

    Deosebit.O sa-l incerc si eu.Toata admiratia pt.tot ce faceti.

  27. Ca o incepatoare ce sunt, poate pun o intrebare prosteasca: cand pui carnea la cuptor se pune, simplu, pe foaia de copt si-atat? Fara nici un strop de apa sau ulei?

    Marturisesc ca n-am facut friptura-n viata mea :)

  28. ballai adriana says:

    Buna ziua. Azi v-am vazut pragatind aceasta reteta la TV si recunosc, nu am auzit de dumneavoastra. Am fugit repede la calculator sa va gasesc. V-am vizionat toate retetele si sant impresionata!Vreu sa fac si eu reteta,, Muschiulet in crusta de seminte”dar poate mi-a scapat, nu stiu ce seminte. Pt. marinat am inteles, sant aceleasi si la crusta?
    De craciun santem invitati la copii si vreu sa-i impresionez cu ceva nou si acum am gasit multe retete. Va multumesc!

    1. Adi Hădean Author says:

      bună ziua.
      coriandru, enibahar, piper, chimen, boabe de muștar.

  29. Eu am folosit de foarte multe ori ca liant pentru diferitele cruste pe care le-am mai incercat , albus de ou si am observat ca iese foarte ok . Ce parere aveti ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close