Cașcaveaua e o brânză opărită și afumată. Adică un cașcaval de casă, afumat. Am luat la cunoștință zilele astea, adică în week-end, la Valea Doftanei, o comună măricică din județul Prahova, unde se ține de 11 ani Festivalul Cașcavelei, un târg popular la care participă mii de oameni în fiecare zi, unii pentru cașcavea, alții pentru pastramă, must ori vin, alții pentru distracția care le înglobează pe toate cele de mai sus. Eu am ajuns acolo datorită prietenilor mei de la Unisol, care au înălțat cort mare și frumos și au instalat ceaune pe care le-am umplut cu patru feluri de zacuscă în cele două zile.Revin mai pe seară cu una dintre ele însă voi trebuie să alegeți cu care: zacusca de vinete, zacusca din bucăți mari, zacusca cu mere sau cea cu fasole? Aștept comentarii. Cea care adună cele mai multe cereri va fi publicată azi ori mâine pe blog. Spor:).
Pozele de acolo sunt aici, pe pagina mea de Facebook.
Eu sunt curioasa cum este zacusca cu mere!
Zacusca din bucati mari suna tare bine!M-ar interesa tare mult. Oricum toate retetele tale sunt minunate.
Si eu, asemenea Adelei, sunt curioasa cum este cea cu mere! :)
Pt. cea cu mere optez si eu.
zacusca din bucăți mari
Si eu sunt, de asemenea, curioasa sa aflu cum este cea cu mere! :)
Cea cu bucati mari si cea cu mere. Doua avem voie sa propunem, da? Sunt curios cum e cea cu mere… dar poza cu bucati mari e apetisanta
eu sunt curioasa cum e zacusca cu mere
Cea cu mere o stiu, una buna cu fasole se poate?
Cred ca zacusca cu mere ar fi cea mai deosebita!
Cu fasole sa fie!
Valea Doftanei este o zona atat de frumoasa!:)
Zacusca cu mere? Interesant!
Cu fasole te rog, desi suna bine si aia cu mere.
Am adaugat o data la zacusca de vinete clasica cateva mere ,a iesit foarte buna . Dar as vrea sa stiu retzeta ta de zacusca cu mere ! Ce crezi eu le-as vrea pe toate cele patru , iarna-i lunga !
O informatie despre cascavea, care nu este inclusa in articol: numele acestui produs lactat este feminin, deoarece, cel putin la origini, cascaveaua era pregatita exlusiv de femeile zonei ;) Sau cel putin asa spune mama sotului meu, originara din Traisteni, satul in care se organizeaza Sarbatoarea Cascavelei.
Zacusca cu mere … suna bine !
Toate patru, daca se poate, incepand de la cea cu mere, apoi cea cu bucati mari! Multumesc!
Cea cu mere. Si cea din bucati mari suna interesant. Dar totusi raman la cea cu mere ca prima dezvaluire.
La Mulți Ani!
Pe lângă promisiunea făcută cuiva drag, mai ai (măcar) încă un motiv sa traiesti 49jumate: Ești fain tare!
si eu cred ca zacusca de mere e cea mai cea!
Zacusca pare destul de interesanta, dar totusi nu uitati sa gustati cascavea cand vizitati zona Valea Doftanei. Aceasta poate fi procurata de la localnici sau de la magazinele locale.