A apărut leurda. Adevăru-i că iarna blândă a favorizat apariția unor plante pe care poporul acesta le folosește din vechime în alimentație (cu câteva săptmâni am făcut tempura de urzici). Îmi place leurda în diverse combinații, inclusiv în plăcinte cu carne. Azi însă, am o combinație fără carne, o mâncare care poate fi antreu sau salată, după bunul vostru plac. E simplă, cuprinde dor ardei (Lidl aduce niște ardei spanioli, mici și dulci, foarte aromați) mărunți, leurdă, sare, piper, ulei de măsline extravirgin (ar putea fi și de dovleac ori de floarea soarelui, presat la rece) și puțin oțet balsamic.
Care-i procedura? Frige ardeii, pe grătar sau în tigaia antiaderentă (cea din fontă e și mai bună). Pentru grătar nu-i nevoie de ulei, în tigaie poți să pui un strop. Rotește ardeii pe toate părțile, să secoloreze frumos. Ai grijă să rămână ușor crocanți. Pune-i apoi într-un vas, presară condimentele peste ei, picură ulei și oțet balsamic, amestecă bine și adaugă câteva fire de leurdă spălate și zvântate. Lasă la rece o jumătate de ceas. Să fii sănătos.
Perfecta !