Aventura noastră fără carne nu se oprește, ba din contră. Am avut un week-end cu pește, creveți și calamari (am rețete, le voi pune pe blog), ba chiar am băut și puțin vin. Pâine tot n-am mâncat și nici la cofetărie n-am fugit. Suntem bine, eu am pierdut patru kilograme în șapte zile, în condițiile în care n-am putut să fac sport deloc (între noi fie vorba, abia am putut să mă mișc), qed. Rețeta de azi e cu legume coapte, deci tot fără carne.
Am adunat pe masă următoarele: cartofi (am folosit 3 dintre ei), cartofi dulci, broccoli, ardei gras, sfeclă fiartă, câteva frunze de leurdă, avocado și cam atât (avocado copt bine e 1,5-2 lei bucata, cel mai puțin copt poate ajunge la 4,5lei). Am spălat bine tot ce era de spălat.
Am stropit fundul unei cratițe cu ulei și am pus legumele tăiate-n aceasta. Am presărat peste ele sare și piper.
Dacă îmi doream ca legumele să aibă același grad de fermitate, le puneam în cratiță pe rând, pe măsură ce se coceau. Mai întîi cartofii, apoi cartofii dulci și ardeii grași, broccoli, sfecla fiartă și dovlecelul. Pe mine m-a interesat prea puțin lucrul acesta.
Cât s-au copt legumele (27-30 min/180 grade Celsius) am făcut o pastă din avocado (plus alte activități irlevante pentru rețetă).
Am pus miezul în blender, împreună cu câteva frunze de busuioc, pătrunjel proaspăt, sare, ulei de măsline, usturoi și puțină zeamă de lămâie. Am pornit utilajul și în 15 secunde am obținut pasta de avocado.
Sosul roșu de pe farfurie e Sriracha. Putea fi orice sos de roșii sau ardei.
Ai grijă la legumele (sau feculentele) care conțin multe glucide (morcovi, cartofi dulci) – să nu faci exces, nu că ar fi interzise. În rest, mi se pare excelentă combinația. Și patru kilograme e impresionant, eu nu aș reuși niciodată să dau atât de mult jos într-o săptămână.
Legumele mele coapte sunt preferatele mele vara, mai ales cand vin mamele cu sacosile pline de bunatati de la tara.
Legume coapte, un sos rapid de iaurt cu usturoi si-o lipie. Viata!
Yumi , yumi !
Legume coapte , poate si un pahar de vin rosu
sec , e ceva excelent!
Da’ spune-mi , te rog, si mie : cum ai facut cu alea patru kilograme , doar intr-o saptamana ?
O zi buna
fără carne, fără pâine, fără alcool, fără dulciuri. probabil cele 4 kilograme erau prea în plus și s-au speriat de regim:)).
Multumesc .
Sunt proaspat intoarsa in Cluj dupa multi ani de absenta si sunt foarte curioasa ce magazine/resurse recomanzi pentru cumparaturi? Mersi mult
cred ca cel mai potrivit loc pt a cumpara legume si fructe este piata :)
La reteta asta bunutza putem pune si ierburi aromate?
da…scuze…m-am uitat mai bine la poze si le-am vazut…rozmarin, busuioc so oregano(cred)
Cartofii dulci ,imi aduc aminte de felul cum Bunica imi dadea un desert (ca pe la tara),adica bostan ,zis „duibulete”…Si pt acest lucru trebuie sa multumesc sasilor si samd…
Rețetele tale le folosesc ptr întreaga familie mai nou ptr nb de 1 an și 3 luni.multumesc că mă inspiri