Cremă de unt cu bezea elveţiană

1.5K

Vedeta acestei postări este crema, care deşi are un nume pompos este foarte simplă de făcut. Nu îmi place “buttercream”, acea cremă grea făcută din unt şi zahăr pudră, care se foloseşte pentru decorarea cupcake-urilor sau a torturilor. În schimb, această cremă este foarte aerată şi deloc grea, şi se poate face în foarte multe combinaţii, pornind de la reţeta de bază.

Crema de unt cu bezea elveţiană este perfectă pentru a decora cupcake-urile şi pentru a îmbrăca/umple torturi.crema-de-unt-cu-bezea-elvetiana

Pentru cremă avem nevoie de: 4 albuşuri, 110 g zahăr, 250 g unt moale (82% grăsime, neapărat), vanilie.

crema-de-unt-cu-bezea-elvetianaUntul trebuie scos din frigider cu 1-2 ore înainte, să fie moale.

Bolul pe care îl folosim e bine să îl “ştergem” cu o felie de lămâie, astfel încât să nu rămână urme de grăsime ce pot împiedica baterea albuşurilor.

crema-de-unt-cu-bezea-elvetianaAlbuşurile le punem într-un bol înalt de inox sau de sticlă, cu un praf de sare şi zahărul tos. Amestecăm uşor cu un tel şi aşezăm bolul deasupra unei oale cu apă clocotită, care fierbe la foc mic, astfel încât apa să nu atingă fundul bolului.crema-de-unt-cu-bezea-elvetiana Amestecăm încontinuu cu telul până se dizolvă zahărul şi se încălzesc albuşurile. Durează 2-3 minute, dar cel mai bun test este să luaţi puţin din compoziţie între degete şi dacă nu se mai simt cristalele de zahăr înseamnă că este gata. crema-de-unt-cu-bezea-elvetianaSe ia bolul de pe bain marie şi mixăm până obţinem o bezea densă, iar bolul este răcit complet. În acest moment, începem să adăugăm câte un cubuleţ de unt moale, mixând încontinuu şi nu adăugăm alt cubuleţ până cel dinainte nu este încorporat.

crema-de-unt-cu-bezea-elvetianaLa un moment dat crema o să se taie, dar nu vă panicaţi, acest lucru este normal, voi continuaţi să mixati si sa adăugaţi unt moale până începe să se lege compoziţia şi o să devină moale şi cremoasă.crema-de-unt-cu-bezea-elvetiana

În cremă puteţi adăuga 2 linguri de ciocolată topită şi răcită, sos de caramel, vanilie, colorant alimentar etc.

crema-de-unt-cu-bezea-elvetiana

Pentru cupcakes cu banană şi nuci am folosit: 100 g unt moale, 150 g zahăr, 2 ouă, 300 g făină, 5 g praf de copt, 70 g lapte, 150 g banană pasată, nuci tocate.crema-de-unt-cu-bezea-elvetiana

Mixăm untul moale cu zahărul pudră, apoi adăugăm pe rând ouăle. Adăugăm bananele pasate şi omogenizăm. Adăugă, jumătate din cantitatea de făină amestecată cu praful de copt şi jumătate din cantitatea de lapte, apoi restul de făină şi lapte.crema-de-unt-cu-bezea-elvetiana

Compoziţia o împărţim în 12 forme de muffins tapetate cu hârtii speciale şi coacem 20 minute, la 170 grade cu ventilaţie.

crema-de-unt-cu-bezea-elvetiana

Text&Foto: Andreea Dianu

Pasiune pentru bucătărie

alist

Join the Conversation

  1. Bună! La temperatura camerei cum se menține crema aceasta? Se pretează sa o folosești pt candybar?

  2. Foarte utila reteta! O reteta pentru bezele? Am tot incercat retete, dar nici una multumitoare…multumesc!

  3. Arata foarte bine!! Parca ar fi un altfel de briosa,mai fina.

  4. Cristina Koleci says:

    Le-am făcut cu mare bucurie și nerăbdare. Au iesit exact ca în fotografii. Din păcate, gustul a lăsat mult de dorit. „Pâine banală cu unt”, a declarat fiul meu după o singură gură luată, după care a renunțat. M-am gândit atunci, Chef Hădean, că pe acestea nu ați apucat să le gustați înainte de a posta rețeta. E singura explicație, pentru că vă admir tare mult și vă citesc cu mare drag, nu doar blogul, ci și cartea. :)

    1. „painea cu banane” e un desert destul de cunoscut, banala e discutabil, depinde de gusturi. din punctul meu de vedere, untul, bananele, nuca ar trebui sa dea o aroma speciala aluatului, care in combinatie cu bezeaua sa fie foarte gustos, departe banal.

  5. Sincer wow! Mai ales ca pot pune si cacao (fara cacao viata e trista :) ).

    Felicitari Andreea!

  6. a iesit un carcalete…..albusurile cu zaharul nu s-au intarit aproape deloc, am mixat pana cand mi s-a incins mixerul, crema s-a legat cu cateva linguri de cacao, pe care evident nu am putut sa o folosesc ca si decor, am umplut niste foi, briose probabil fac anul viitor…

  7. Buna seara!va rog sa imi spuneti de ce nu mi-a iesit aceasta crema,maine este ziua fetei mele si nu pot termina tortul fara crema!nu s-a legat compozitia de la inceput..bezeaua nu s-a intarit cum trebuia si apoi s-a inmuiat, nu o pot pune pe tort!multumesc!

  8. Le-am incercat, am respectat toti pasii conform descrierii si au iesit suuuper.

  9. Adriana says:

    E perfecta reteta. Eu adaug ca si colorant sucul si pulpa de la fructe blenduite. Iesa AMAZING de fresh !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close