Crème brûlée cu infuzie de cocos

657

Timp de câţiva ani, în care nu prea eram interesată de arta culinară, am confundat crème brûlée cu crema de zahăr ars, un desert savurat de nenumărate ori în copilărie. Eram chiar uimită de preţurile unei porţii de crème brûlée, când mama pregătea mereu o cratiţă. Acum ştiu că sunt asemănătoare şi la fel de delicioase, dar crema brûlée e un desert mai delicat şi elegant.

Singurul defect pe care-l găsesc cremei brûlée este nevoia unei torţe de bucătărie, investiţie pe care încă nu sunt pregătită să o fac. Dar ne descurcăm şi cu grill-ul de la cuptor, deşi rezultatul nu va fi la fel de uniform.

creme-brulee-cu-infuzie-de-cocos

Ingrediente pentru 4 porții:
200 ml smântână dulce (36% grăsimi), 200 ml lapte de cocos, 4 linguri fulgi de cocos, 4 gălbenușuri, 1 lingură zahăr, ½ linguriță extract natural de vanilie, 2 linguri zahăr pudră

creme-brulee-cu-infuzie-de-cocos

Într-o crăticioară, se încălzește smântâna, laptele și fulgii de cocos până la punctul de fierbere, după care se lasă 2-3 minute la foc mic. Se lasă la răcit 10 minute.
Se pre-încălzește cuptorul la 170 de grade.

Pentru pasul următor, se strecoară compoziția printr-o sită fină pentru a elimina fulgii de cocos. Astfel crema va fi fină.

creme-brulee-cu-infuzie-de-cocos
Se bat ouăle cu zahăr timp de 1 minut după care se adaugă treptat compoziția cu smântână și lapte. Se amestecă cu telul până se omogenizează. Se umplu 4 castronele termorezistente cu compoziția obținută.

Se pune tava în cuptor, se așază vasele pe tavă și se adaugă apă caldă până la jumătatea vaselor. Se lasă la cuptor aproximativ 15 minute și se scot când crema încă are un tremurici și nu e țeapănă. Dacă folosiți castronele mai adânci sau mai mari, timpul de coacere e în jur de 25 de minute.
Se refrigerează cel puțin 4 ore. Înainte de servire, se pudrează cu un strat generos de zahăr pudră și se așază vasele exact sub grill-ul cuptorului, acesta fiind setat pe opțiunea grill. Se caramelizează zahărul câteva minute și se servesc imediat după ce s-au răcit.

creme-brulee-cu-infuzie-de-cocos

 Text&Foto: Lia Ștefan

Mr.Bunny’s Cooking Adventures

alist

Join the Conversation

  1. Interesant, dar un pic mai complicat decât crema de zahăr ars. Cred că rămân tot la ea! Oricum, mulțumiri pentru rețetă!

    1. La fel zic si eu :)

  2. Arata foarte bine si nu pare deloc complicat! Cred ca voi incerca si eu aceasta reteta.

  3. tot imi propun sa fac creme brulee, cred ca sunt vreo 10 ani. Acum 4 ani mi-am cumparat forme ramekin, anul trecut am luat torta de la Lidl (doar 60 lei, cu tot cu rezerva de gaz).
    In forme am facut briose, torta este nedesfacuta :-).

    dar eu sper ca pana la urma ajung si acolo.

    crema de zahar ars nu e printre favoritele mele, poate pentru ca maica-mea carameliza zaharul prea tare (era de-a dreptul ars) si lichidul acela era cam amarui.

    In final, vreau doar sa te felicit, ai retete foarte interesante!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close