În week-end a fost ziua de naștere a prietenei noastre Adina. Cu ocazia asta am testat forma din silicon pe care o cumpărasem recent. Formă pentru tarte, să ne înțelegem. Am construit o tartă cu ciocolată. Mută ciocolată. O să vedeți.
Aluatul începe amestecând bine două gălbenușuri, trei linguri de zahăr și două treimi dintr-un pachet de unt.
Obțineți un fel de cremă care se frământă apoi cu o cană și jumătate de făină albă.
Trebuie să obțineți un aluat moale, pe care să-l puteți întinde cu degetele (dacă îl lăsați la rece o jumătate de oră va trebui să-l întindeți cu un sucitor). Dacă vă descurcați la modelat, întindeți aluatul în tavă (tava din metal/ceramică trebuie unsă cu unt, cea din silicon nu are nevoie) și apoi puneți tava o jumătate de oră-n frigider, dacă nu, răciți aluatul și-l întindeți cu sucitorul, să vă iasă grosimea uniform. Înainte de a pune alutul în cuptor, înțepați-l cu o furculiță, să nu se umfle. Cuptorul trebuie să fie deja fierbinte (180-190 grade Celsius).
Pentru cremă e nevoie de gălbenușuri (două).
E nevoie de ciocolată neagră cu conținut mare de cacao (180 grame) și mai e nevoie de smântână dulce (400 ml).
Ciocolata și smântâna ajung într-o oală cu fund gros și apoi pe foc mic. Amestecați constant până se topește ciocolata. După ce-i topită, luați oala de pe foc, lăsați să se răcească puțin apoi adăugați gălbenușurile și amestecați bine.
Eu am mai pus în crema asta și o gură de rom. Puteți pune cognac sau puțin sherry. Dacă vi se pare că-i prea amară pentru gustul vostru, adăugați zahăr (se poate întâmpla, ciocolata neagră e amară). Turnați crema în aluat și coaceți la 174-180 de grade (un sfert de oră) până se întărește umplutura.
După ce am scos tarta din cuptor, am presărat peste ea nuci braziliene mărunțite cu cuțitul.
Se taie destul de ușor dar e bine să udați înainte lama cuțitului.
Ce-mi mai plac tartele astea făcute în casă. Nici nu se compară cu cele cumpărate sau făcute cu prafuri de budincă….
Am făcut și eu ceva vreme în urma o tartă cu ciocolată și mandarine a la Copolovici… Să te lingi pe degete :D
P.S. Și eu mă înțeleg cu forma de silicon pentru tartă :)
Arata demential!!!
am sa il fac si eu! multumesc ptr reteta!!!
… si fata si tarta…
…subscriu… ;)
Arata super si sunt convinsa ca este fffff. buna,
nu am inteles daca aluatul se coace inainte de a pune umplutura si cat timp se coace ?
adriana, am pus acolo un link spre o altă postare în care am explicat detaliat cum e cu aluatul. și da, se coace înainte.
Pai si nu puteai sa pui direct aici? Oricum nu gasesc linku si m-am uitat de 3 ori.
Aaaaa, dau click pe cuptorul „trebuie sa fie fierbinte” si ma duce la alta reteta unde e scris ca aluatul se baga la cuptor. Noroc ca m-am uitat de si mai multe ori ca poate nu-mi iesea tarta. Mersi! Reminder sa nu mai fac mancare de pe site-uri de bisnitari.
hai să nu mai fim atât de drăgălași și să învățăm să citim. postarea-i foarte clară: îți spune în prima parte cum faci aluatul, inclusiv pusul lui în cuptor. în a doua parte e crema, inclusiv turnarea ai în aluat. sunt și poze în care se vede clar cum torn crema în aluatul copt. deci, nu știu ce-i atât de greu de priceput. nici măcar n-are legătură cu gătitul, e citire și atât. apoi mai e și un link ajutător, cre duce la o postare cu și mai multe detalii. mai mură-n gură de atât, nu cred că vreau să dau.
MULTUMESC!!!!
multi ani sarbatoritei, si daca, prin ceva minune, considera ca se ingrasa daca mananca si ultima felie, sa nuy care cumva sa o arunce! vin eu, o mananc eu :-)
Adi, multumesc inca o data pentru tarta!
A fost foarte buna! Desi nu e tipul acela de desert din care poti manca cantitati serioase, e mai mult asa ca o pralina care se savureaza in cantitati mici, noi ne-am descurcat si am terminat-o in seara cu pricina :)
Adina, pot sa sper si eu intr-o invitatie candva, la o tarta de ciocolata ori de orice altceva…?:)
river, eu invit mereu pe toată lumea să guste lucruri, la camino în perioada asta:)
Asa ramane, vin musai :)
Maestre, merge si cu ciocolata menaj? Nu de alta dar am o bucata prin frigider de ceva vreme si chiar ma gandeam ce sa fac cu ea…
merge:)
La multi ani sarbatoritei! esti sadic:-)
chestia aia verde e forma de silicon?
simona, tu ce crezi?:)
La multi ani Adinei. Cred ca o sa-i fac lui Andrei sambata de ziua lui. Cred ca am vazut-o pe nepotica ta din Brasov la ProTv aseara. Era o stire despre crese. Ea era? Vad ca o ia pe urmele unchiului de mica :))) Va pup pe toti trei.
adina, dacă nu eram angajat pentru week-end în baia mare, vă cotropeam:). fă-i că merită:)
da, nepoata era:). fiți buni.
Crema de ciocolata se poate folosi si pentru a umple, de exemplu, un tort sau orice alt blat?
ani, da:)
Da, cu conditia ca galbenusurile de ou, impreuna cu putin zahar, sa fie puse pe bain marie, pana devin cremoase. Apoi se lasa sa se racoreasca si apoi se adauga la compozitia de ciocolata. NICIODATA nu vom folosi oua nepregatite termic!
Tartele sunt o nebunie, iar cea cu ciocolata…fara cuvinte…mai ales cand le prezinta asa un maestru, in stilul lui propriu: simplu si stilat. In weekend se vor manca multe tarte de ciocolata ! Spor in toate, Adi !
Tarta asta imi seamana cu cea a lui Gordon Ramsay..care si aia e un deliciu.
Arata super si asta cu desi ca eu nu ma impac cine stie cu siliconul :)
Am mai multe forme din acest material si am observat ca unele lipesc si altele nu.Care sa fie cauza?
Imi ploua in gura! O fi bine?! Arata bestial! E clar ca trebuie incercata…
Frumusica sarbatorita…si tarta:D, imi pare rau ca am pierdut sarbatorirea frumusicii si tarta….
cum poate sa nu fie buna!!!! e minunata!!
Ce smantana ai folosit? Eu am pus smantana dulce pentru frisca (de la Unicarm), si mi-a iesit foarte lichida crema, nu seamana cu a ta. Sper sa se inchege la copt, desi nu prea cred….
smântână dulce pentru frișcă. din cea mai grasă.
eu folosesc smantana dulce Bonas. Este foarte grasa si nu are deloc o consistenta lichida. Batuta putin, iese o frisca bestiala pe care o recomand cu drag.
Yummmmy …
Arata minunat,multumim!
Buna!
Astazi am facut si eu tarta. In momentul asta este la cuptor impreuna cu ciocolata. Sper din suflet sa iasa bine pt ca deserturile nu sunt punctul meu forte :)) . Cu Doamne ajuta inainte
Daca vreau ca ciocolata sa-mi iasa mai tare, pun mai putina smantana? Sau cam ce ar trebui sa fac? SI cu smantana normala nu merge?:(
sorina, cât de tare? (da, poți pune mai puțină smântână și nu acră, doar dulce) :)
Mama, Adi, cum arata sexiunea aia…desi nu is fan inrait al ciocolatii, cand am vazut cremosenia si finetea umpluturii mi-a plouat in gura…:)
Gata, oricum am facut-o deja. S-a intarit exact cat voiam. Acuma sper ca e si buna.:))
Salut. Misto blogul tău- nu am mai intrat până acum. Apropo de tartă, eu fac una relativ identică, doar că nu coc ciocolata, numai blatul de tartă. Fac o cremă gen mousse: ciocolata topită (eu o prefer cât mai amară) gălbenus, albus bătut si un pic de friscă, totul dat la rece, fără copt. Am făcut recent o tartă cu două staturi – un mousse de lămâie verde pe bază de mascarpone si deasupra mousse de cicolată amară. A fost misto.
Întrebarea ar fi – care e diferența dacă coci compoziția de ciocolată? aia necoaptă e aerată, usoară, dar nu o poți ține prea mult la temperatura camerei. Asta coaptă cum e? Nu de alta, dar vreau să fac o tartă de ciocolată pe care va trebui să o transport vreo oră jumate în masină si nu as vrea să ajung cu ea curgând.
ela, crema coaptă e tot ușoară dar mult mai stabilă :)
Desi tarta arata genial fata arata si mai si..:)
O sa folosesc crema ta pentru tortul mamei mele pe care il fac in weekend, desigur cu adaugari personale….o sa iti dau linkul daca te tenteaza. :)
http://gabyd2.blogspot.com/2011/06/tarta-cu-ciocolata.html
Multumesc :)
Unde ai gasit forma de silicon? :D
simina, nu mai știu. găsești în orice supermarket, în principiu.
Mersi mult! maine o sa incerc reteta pentru o prietena
Vreau sa fac tarta asta insa am o nedumerire. Pot folosi frisca in loc de smantana dulce la crema de ciocolata? Nu am experienta cu cremele de cioco, de aia intreb aici.
de ce ai folosi frișcă? dar da, în principiu se poate.
Am facut minunatia asta aseara si a iesit …mmmm dumnezeiasca. Sunt tot cu gandul la ea… abia astept sa plec de la servici sa mai „gust” o bucata :)
Multumesc pentru reteta si inspiratie:)
Sarbatori frumoase!
Am citit acum si comentariile si mi-am dat seama ca desi am folosit o ciocolata cu 64% cacao, trebuia totusi sa fierb mai mult crema. Sa speram ca iasa totusi pt ca am cumparat ingrediente scumpe tocmai pt ca reteta sa iasa bine.
Este minunata si simpla!
Desi mi-a scapat cam mult rom :)
Si mie mi-a iesit prea lichida crema :( Smantana avea 35% grasime.. Nu stiu ce n-a fost in regula.
o lași mai mult pe foc, se îngroașă.
Am incercat sa fac prajitura asta de ziua mea (acum vreo doua saptamani) in speranta ca-mi voi impresiona invitatii. Nu am reusit…
Blatul a iesit f bun la gust, in schimb s-a lipit de tava, desi am uns-o cu unt (nu am avut tava de silicon, am folosit una de teflon). Nu stiu unde am gresit cu coca, era f sfaramicioasa, si chiar si dupa 30 min de stat la frigider a fost foarte greu de intins cu sucitorul de lemn, se lipea f tare de el si se sfarama…
Iar crema de ciocolata…ei bine crema a iesit intr-un mare fel…o chestie f uleioasa si de nemancat… De ce?! Pt ca acum, recitind reteta ta, am realizat ca in loc de smantana dulce eu am folosit smantana pt frisca… Sa punem pe seama faptului ca am incercat sa fac prajitura asta intr-o vineri 13 :)))?
Dar nu ma las, mai incerc o data, si inca o data, si inca o data… pana iese :).
mihaela, nu dispera, sunt puțini cei cărora le iese din prima:) (nici mie nu-mi ies unele). data viitoare va fi mai bine:).
Buna ziua, Adi. sunt din Iasi si eu am patit la fel ca Mihaela cu aluatul.in sensul ca iesise sfarimicios, chiar dupa 40 minute de stat la frigider tot nu s-a intarit. cred ca am sa pun 2 cani faina in loc de 1 jumatate data viitoare.si mie mi s-a rupt cind l-am scos din tava.poate tava a fost si ea cam mare -28 cm- fata de cita compozitie era.crema mi-a iesit cam lichida . am folosit ciocolata 60% cacao si smintina dulce la separator. cred ca era cam grasa. care e parerea ta, Adi?oricum o voi mai face.
o smântână grasă ar trebui să ducă la o cremă mai densă, la fel și concentrația mare de cacao. poate ai pus prea multă smântână ori nu era atât de grasă. cât despre aluat, nu trebuie frământat mult și nici ținut la frigider 40 de minute:).
Tocmai am incercat reteta si a iesit foarte buna desi am pus smantana obisnuita pentru ca nu citisem comentariile voastre inainte sa fac cumparaturile si nu am stiut care e smantana dulce. Data viitoare sunt convinsa ca imi va iesi si mai buna pentru ca am mai invatat cate ceva dupa ce am citit toate postarile de mai sus. Multumim pentru reteta!
superrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!f bunaaaaaaaaaaaa!!! bravo am sa fac si eu !!!;;;tocmai am facut o ciocolata de casa!!!
superrrrrrrrrrrrrrr::::°)
Mie prima oara imi iesise crema cam lichida, acum am fiert-o mai mult si a iesit perfecta! Aluatul am uitat sa il mai pun la frigider, dar era foarte fain, usor sfaramicios, exact cum trebuie sa fie un aluat de tarta :)
Acum e la cuptor ;-))) doar ca repezita ce sunt, am sarit pasajul cu blatul care trebuie copt inainte… acum eu sper sa iasa buna s-asa…
Nu se poate strecura pe acolo si niste piure de castane? Sau asta e …alta mancare de peste? :)
nu e indicat, încarci caloric inutil un desert deja bogat în calorii:)
Arata extraordinar,noi echipa Simplu si bun suntem fani ai torturilor de ciocolata asa ca trebuie sa o incercam.
La schimb va propunem niste decoratiuni din fondant care merg de minune cu torturile de ciocolata .
http://www.simplusibun.ro/p/sweet-emotions.html
Va asteptam cu drag
Buna Adi! Ma pregatesc sa fac tarta, dar daca o fac astazi si o servesc maine, ce zici? o tin la frigider banuiesc, dar oare mai este buna? Si am citit ca fetele au folosit smantana de frisca, nu aia e smantana dulce, sau este altceva? Multumesc!
e ok
aceea e smântâna dulce
Si eu mi-am incercat noua tava pentru tarte cu aceasta reteta.A iesit extraordinara.Delicioasssssa!
Daca adaug lapte condensat indulcit in loc de zahar se mai intareste?
da
este super buna :)
Woow cum arata!!!!
Imi poti spune ce dimensiune are forma de tarta?
Multumesc!
Forma de silicon trebuie pusa intr-o tava de metal? Daca ai cuptor cu gaze nu se topeste de la flacara?
păi…tu pui tava direct pe foc de obicei?:)
Adi, smintina dulce de cite % trebuie sa fie?
Multam!
Am incercat tarta. Cu mica atentie la detalii nu ai cum sa dai gres. E delicioasa! Am servit-o calduta cu inghetata de caramel prima zi, rece cu un pahar de lapte a doua zi. A facut senzatie :). Multumim de reteta!
Adi, daca vreau sa includ si pere si sa o transform in tarta cu pere si ciocolata, cum ma sfatuiesti sa procedez?
testata..si devorata! ce pot sa zic este ca nu a rezistat nici 2 zile. acum sotul ma tot intreaba ce mai fac „bun”..si maine testez chocolate lava sunt curioasa sa vad daca imi iese :D
Felicitari pentru site si pentru retele minunate pe care le ai!
Am incercat acum pt.Crăciunul asta si din pacate crema nu s-a intarit :( Citind comm-urile mi-am dat seama ca smantana trebuia lasata sa fiarba putin si dupa ce s-a topit ciocolata pt a se intari crema, nu luata de pe foc dupaa toirea cioc. asa cum e scris in reteta! Pacat, imi doream mult sa iasa:((.Dar fiecare bucatar are secretele lui………
nu-i niciun secret aici. ba sunt și poze, în care poți să vezi consistența umpluturii înainte de coacere. pe de altă parte, e știut (sau ar trebui să știe oricine) că fiecare cuptor coace altfel. trebuie doar să lași tarta în cuptor până se întărește crema.
dacă folosești ciocolată cu conținut mare de cacao și o smântână dulce de calitate, până se topește ciocolata de tot, obții crema. nu-i nevoie să o lași să fiarbă, ba din contră, pentru că poți să tai crema.
de ce nu zici sa o las in forma pana se raceste bine ? :D
salut! ce dimensiune are forma ta de tarta? merci
si apropo de reteta, e destul de improbabil sa obtii consistenta aia la crema de ciocolata din 180 de gr de ciocolata si 400 ml de smantana (inainte de a amesteca galbenusurile). sau? merci inca o data
nu e improbabil.obții consistența asta chiar și de la 100 de grame de ciocolată, dacă are un procent de cacao ridicat. nu mai știu care-i dimensiunea tăvii. 21-13 cm.
Este foarte buna! Excelenta! Multumim de reteta.
Salut! Intrebarea mea e legata de smantana dulce. E acea smantana speciala pentru frisca, pe care o gasesc la cutie sau e doar o smantana mai putin acra? Multumesc
smântâna pentru frișcă e smântâna dulce. cealaltă e fermentată, deci acră, chiar dacă-i mai puțin acră:).
a trebuit sa citesc de 2 ori raspunsul tau, dar chiar am priceput. multumesc frumos!
reteta mi se pare ,, trasa de par” sau poza nu este de la aceeasi reteta. Nu stiu cum ar iesi o crema de o asemenea consistenta din smantana incalzita cu ciocolata si galbenusuri. Am facut si eu crema ganaj dar nici dupa ce am tinut-o de pe o zi pe alta la frigider nu era asa groasa.
rețeta e corectă, nu pun poze care nu-s făcute de mine și care să nu corespundă realității. dacă o urmați întocmai, trebuie să ajungeți la același rezultat.
subscriu pentru a-ti spune ca eu am urmat intocmai reteta si tarta mi-o iesit ca in poza. Ca sa nu mai spun ca ii si fff buna la gust.
Care este diferenta (daca este) dintre tartele cu ciocolata care se baga la cuptori si cele care doar se lasa la racit/intarit dupa ce se face crema?
Te rog frumos, sa-mi spui si mie, ce dimensiune are forma de silicon. Multumesc anticipat.
Adrian,ma-am apucat de tarta,sper sa imi si iasa!multumim mult de retete
Chiar acum am terminat reteta. Din pacate…fail maxim. Cred ca trebuie neaparat ciocolata cu continut foarte mare de cacao. Am facut cu ciocolata de menaj si e ca o supa „crema”. Nu are cum sa se intareasca cu asemenea ingrediente. Cred ca se poate drege cu cacao adaugat. Ar trebui o nota adaugata la articol. Foarte multi cititori o sa puna ciocolata de menaj si e pacat de bani si timp.
nu e nevoie de notă la articol, e menționat în rețetă că e nevoie de ciocolată neagră cu conținut mare de cacao. ciocolata menaj e unul dintre cele mai proaste articole dintr-un supermarket, cu prea puține legături cu ciocolata adevărată. pe de altă parte, nu-i înțelept să aștepți un rezultat, dacă n-ai respectat rețeta, mai ales când vine vorba de deserturi:).
Inseamna ca am inteles gresit. La commentul lui Thor raspunsul era ca merge si cu ciocolata menaj. Asta e…mai incercam.
da, merge și cu ciocolată menaj, dar asta implică destul de multă pricepere și ceva noroc. mențin afirmația că e de proastă calitate, și mă refer aici la cea pe care o găsești la noi în supermrket (există „ciocolată menaj” bună, dar n-am văzut la noi decât în patiserii, care n-o procură din supermarket). dacă rețeta-i cu ciocolată neagră, apoi e musai să știi că omul care a făcut rețeta poate răspunde doar de rezultatul obținut cu acele ingrediente, urmând acei pași. când începi să lucrezi la un ingredient,trebuie să fii pregătit să ajustezi și-n alte părți. eu zic să nu te descurajezi și să încerci cândva rețeta cu ciocolată neagră și cu o smântână dulce de calitate. și cu ouă proaspete:).
Nu ma descurajez atat de usor :)). Mersi de sfaturi.
cu drag și bucurie:).
Adrian, desi sunt un antitalent in bucatarie tarta mi-a iesit extrem de buna.iar pentru ca aceasta à fost primul meu desert am vrut ca si altii sa guste din magia de ciocolata. Acum toata lumea imi cere reteta!super succes.
felicitări!
dementiala reteta asta, o fac a doua oara, e atat de simpla si gustul e superb!
EU AM FACUT TARTA PENTRU PRIMA DATA SI , NU CA VREAU SA MA LAUD, DAR A IESIT F BINE. INTRADEVAR, CREMA DE CIOCOLATA A FOST MAI MOALE DAR S-A INTARIT DUPA CE AM SCOS-O DIN CUPTOR SI AM TINUT-O LA FRIGIDER.
ACUM VREAU SA FAC TARTA INCA O DATA.
SPER SA-MI IASA, SA NU MA FI LAUDAT DEGEABA
ORICUM MULTUMIM PENTRU RETETA
Buna,
Am incercat de doua ori dar ciocolata nu a iesit ca la tine. este forte lichida si nu se incheaga frumos. Sigur is 400 ml smantana?!?!
Chiar imi vine sa plang.
sigur 400 ml de smantana pentru gatit
si la mine crema e lichida dar dupa ce o tin vreo 20 min la cuptor, opresc cuptoru si o las pana raceste de tot si apoi o bag infrigider celputin o ora si se intareste
Salut. Am incercat si eu aseara aceasta tarta pentru ca arata extraordinar, numai ca nu mi s-a intarit deloc crema. Am folosit smantana dulce pt. frisca de La Dorna…pentru ca nu mi se intarea in niciun fel am adaugat putina faina. Care e secretul totusi? Multumesc! Week-end placut!
trebuie folosita smantana pt gatit cu 30%grasime si cioco neagra cu 70%grasime. nu te speria daca ii moale creme cand o iei de pe foc. si la mine a ramas moale , se intareste putin cand amesteci galbenusurile de ou si apoi o pui in forma de tarta, chiar daca tot ii mai moale, o lasi in cuptor cat zice si apoi opresti cuptoru si o lasi sa se raceasca de tot in cuptor. dupa vreo ora cand ii rece o pui in frigider pt cateva ore. sieste gata.
ps. eu am avut impresia ca chiar si atunci cand am scos-o din cuptor era mai moaale si mi-o fost teama ca nu se intareste dar m-am inselat. dupa 2-3 ore in grigider ii f tare
imi ploua in gura :D
In fiecare zi cate un nou motiv de a ma indragosti de talentul dumneavoastra si de bucatarie. Multumesc!
Buna
Prin „o gura de rom” pot intelege „o lingura”?
Am respectat cu strictete gramajul ingredientelor dar nu mi s-a ingrosat deloc crema, chiar mi-a ramas o cana.
Gata gata am pus-o asa moale la cuptor si s-a intarit a iesit perfect. Foarte delicioasa si usor de facut, recomand!!
Tarta asta e geniala cu ghimbir ras sau piper alb in ciocolata. Doar pentru cei care iubesc cu adevarat deliciile din cacao.
Azi am facut-o, astept sa se raceasca s-o pot taia.
Multumesc pentru inspiratie :)
Bre, nea Adi, am facut, pentru prima data in viata mea, o tarta. Pe asta. Cu ciocolata. Pas cu pas. A iesit de minune. Nu stiu ce au oamenii astia de mai sus. Ori nu stiu sa citeasca, ori…habar n-am. A, si am si aragaz din ala oldschool, Ignis sau ceva de genu. Io am pus caju zdrobit pe deasupra, da tot buna a iesit. Din nou, o tarta excelenta! Multumesc frumos! Cu stima, D.
Buna, are ceva daca pun din acele 180 grame de ciocolata, 80 grame de ciocolata normala (dulce), mie imi place mai dulce. Am facut reteta intocmai zilele trecute si de teama sa nu stric am adaugat putin zahar in ciocolata, a iesit delicioasa, dar putin cam amaruie pentru gustul meu.
Pai se vede ca tarta ai copt-o inainte dar in comentariu spui ca „Turnați crema în aluat și coaceți la 174-180 de grade (un sfert de oră) până se întărește umplutura.” Deci coacem aluatul inainte apoi punem crema apoi bagam iar la cuptor pana se intareste umplutura? adica coacem aluatul ala de doua ori sau cum? nu te supara dar esti un pic cam secretos sau un pic plin de tine…pe aici mai citesc si incepatoare care poate te admira si le face placere sa-ti incerce retetele.
păi se vede că n-ai citit postarea.
Recunosc ca m-am apucat cu strangere de inima sa fac tarta, dar a iesit f buna. Eu am mai pus , inainte de a pune crema, rondele de banane peste blat! Multumesc pentru reteta fain scrisa!
Minunatie! Am incercat si mi-a iesit perfect din prima… atata doar, crema a fost putin cam amara se pare ca era indicat sa o gust inainte sa o pun la cuptor . :P
Salut, am si eu o sugestie, daca poti sa adaugi un index de retete, o pagina unde sa fie cumva vizibile toate, pentru ca situl se incarca destul de greu si e dificil de parcurs, iar meniul ala de sus e prea generic, sigur imi scapa multe retete bune!
Are ceva daca topesc repede untul maruntit intr-o tigaie pentru aluat? Ma enerveaza sa astept cate o ora pana se inmoaie la temp camerei :( Sau trebuie sa il pisez asa tare direct de la rece?
Nu mai fac niciodata vreo reteta de la tine. Pentru ca nu dai toate informatiile, esti genul de om care tine pentru el. Pacat, astfel de oameni nu trebuie sa fie cei care „ne invata”pentru ca nu merita. Esti egoist,si ai impresia ca toata lumea are experienta ta, Dear,nu toti sunt „chefi”.
Ma bucur ca ti-a lasat comentariul sau poate nu l-a citit inca…Si eu l-am facut egoist si plin de el si mi-a sters comentariul.L-am contrazis si pe facebook de cateva ori cu decenta totusi n-am injurat si nu l-am jignit si mi-a dat block…nu accepta critica..el e cel mai bun (parerea lui) deci repet, ma bucur ca nu a sters comentariul tau
Am facut aceasta tarta si mi-a iesit foarte buna(din prima) insa cam amara datorita ciocolatei amarui ; desi ai specificat ca se poate adauga putin zahar eu nu am pus deoarece mi-a fost frica sa nu iasa crema prea moale.Intrebare: pot pune doar putina ciocolata amaruie si restul ciocolata cu lapte cu un procent mai mic de cacao? Dauneaza …cremei?
Am facut tarta aceasta pentru prima oara si a iesit extraordinar de buna! Reteta de aluat e foarte buna si crema foarte delicioasa! Si reteta cu lava cake am incercat-o, si pt. prima oara mi-a iesit super buna, dar a doua oara am schimbat ciocolata si am pus forma de silicon in tava si nu a mai iesit…deci daca respectam pasii ca prima oara imi iesea, asa ca oameni buni respectati exact reteta cu ingredientele corecte si va iesi! Multumim Adi pentru retetele gustoase! Acum vreau sa caut o supa crema buna…:)
Am folosit smantana dd gătit 15% grăsime. Nu arata bine inainte de a o baga in cuptor…e frf lichida compozitia. Vedem dupa coacere
Foarte aiurea. Extrem de grasă si amară, cu toate ca am mai pus zahar in crema de ciocolată. Blatul se face foarte bine si se controlează usor, însă se simte de când se lucrează cu el ca e gras. Asta ok, ca oricum tartele sunt mai consistente, desi sunt curioasă – ati încercat cu mai putin unt? Nu iese bine? Părerea mea este ca e grețos de grasă si baza. Dar am avut asteptări mult mai mari de la cremă. Si nu cred că e o chestie de gust si de preferinte, ci mai degrabă de sănătate. Chiar nu cred că sunt recomandate deserturi chiar atat de calorice.
Îmi pare rău, am gasit multe idei bune pe aici si toate au iesit cum imi doream.
Buna! Suna bine reteta, si simpla :) As dori sa stiu daca pot sa pun banane in crema de ciocolata?! Nu ma pricep si nu stiu cum s-ar comporta la cuptor.Multumesc!
Adi, iti urmaresc frecvent postarile, in special pt FB! Imi pare asa de rau ca sunt asa de departe, dar cand venim acasa , cu siguranta venim la complex! Fac ciolanul recomandat de tine azi, sper sa iasa cel putin 10% ca im pozele postate de tine :D
Madalina
Buna ziua,
Cate grame ar fi un pachet de unt, ca sa stiu cum calculez? Aici unde locuiesc eu, pachetele au 500g. Mi se pare cam mult…