Cum se fac pastele de casă? Puteți afla de aici ori de aici. Ori de pe blogul meu, că mai fac și eu uneori. Cum se găsesc trufele v-am povestit cu ocazia vizitei de lucru din Franța. Cred în continuare că valoarea lor ca aliment e supraevaluată dar pot să le apreciez aroma și să mă bucur de ea când am ocazia. Am primit acum două zile de la prietenii de la Graf o cutiuță cu trufe negre plus o trufă albă (că-i sezon). Am folosit o parte din trufe la bufetul de acum două zile și cu ce mi-a mai rămas prin borcanul cu filet în care le-am depozitat, am făcut paste (nu cu toate, mi-au mai rămas de un sos pentru friptură). Simple de tot. Pastele le-am luat din bucătăria de la Camino, smântâna dulce la fel iar brânza de capră o aveam deja.
Trebuie să vi le arăt și din alt unghi, că-s tare drăguțe.
Am tăiat felii fine dintr-o trufă.
Am pus sâmântâna dulce pe foc, brânza împreună cu ea și în același timp, câteva frunze de arpagic. Am lăsat să se îngroașe puțin (cam trei minute).
Am adăugat pastele fierte și am amestecat (dacă aveți nelămuriri legate de cantități, pentru 200 de grame de paste am folosit 180 de mililitri de smântână dulce și 30-40 de grame de brânză de capră).
Am amestecat pastele cu sosul și am presărat feliile de trufă peste paste. Am amestecat și am stins focul.
cand laudam trufa e ca in povestea cu hainele cele noi ale imparatului.
din Romania se exporta trufe in draci, dar trufarii nu le prea mananca fiindca pur si simplu n-au nimic deosebit. mirosul trufei negre este identic cu al porumbului fiert cand uiti sa-l mananci sau sa-l pui la frigider vreo 2 zile si intra in prefermentatie. dar fiind rare si fiindca e un spectacol intreg sa ajunga in farfurie, ele sunt un produs scump. mai departe nu mai zic.
mie personal, mi-a placut o excursie in padurile nordului nostru, cand am vazut cainii trufari in actiune. cand le-am mancat n-au insemnat mare lucru, macar ca sunt mare amatoare de exotisme.
oameni buni, eu nu am gustat niciodata trufe. si nu am gasit pe aici pe langa arad. Dar am citit ca sunt deosebit de aromate. Nimeni, niciodata nu a descris aroma… asa ca mi-am putut imagina orice minunatie. Mihaela e f. directa si transanta: porumb fiert in prefermentatie. Am acum o referinta, pot deja sa-mi imaginez ceva. Fara suparare, oare chiar asa sa fie?
Adi, tu cu ai descrie aroma trufelor ( fa o comparatie)
In rest cand imi voi vizita fiica la Cluj la faculta, ma voi informa pe unde esti de gasit si vin sa bag si eu o portie. Daca nimeresc si paste cu trufe, cu atat mai bine.
cele bune tuturor
ovidiu
Borcanul acela cu filet este prevazut cu cifru, nu-i asa ? :))
xxl, nu, am încredere.)
ovidiu, mihaela, e o chstiune subiectivă, nu toți percepem mirosurile la fel. mie-mi miros a pădure, pământ reavăn și frunze moarte. mă împac bine cu aroma lor. cu prețul nu mă împac dar asta-i altă poveste:).
O intrebare de incepatoare! Ce intelegi prin smantana ducle? Multumesc.
smântână nefermentată. pentru frișcă și sosuri.
super noul design!
Ari, mulțumesc frumos
Am gustat si eu o data reteta asta, e ok dar nu ma dau pe spate dupa aroma trufelor. As alege hribii, ca si aroma simt tot padurea, dar au o textura mai placuta :)
Mircea, eu am mai spus-o, trufele-s ok (după mine), pot fi foarte bune, senzaționale chiar, dar sunt un pic supraevaluate ca preț. Hribele-s altă poveste, ai dreptate, simți în ele toată pădurea, dar aici intervine și obișnuința, cunoașterea gustului din copilărie, memoria afectivă știe mai multe despre hribe decât despre trufe:).
Adriene, da te rog exemple de cateva smantani de astea dulci ca nu mai gasesc nimic in ultimul timp. Gran Cucina e buna ? Sau La Dorna ? Sau Hulala. Sau cea de la Mili ?
Ms.
la dorna e cea ma întâlnită și singura smântână (nu știu cea de la mili, n-am văzut-o) din ce ai aenumerat, restu-s niște…lucruri vegetale care n-au treabă cu smântâna.
cu toate ca-s foarte scumpe trufele (ele sunt scumpe ptr. ca se gasesc si foarte greu , sunt caini foarte bine antrenati sa le gaseasca), cred ca-s si foarte gustoase chiar mai bune decat ciupercile , deci nu are cum sa nu-I dea gust bun la spaghete…sa aveti pofta.