Camembert copt

813

Am îmbătrânit degeaba! Până acum două săptămâni, când mi-a ajuns în mână numărul din decembrie al revistei Good Food, nu mi-a trecut niciodată prin minte să pun la copt brânza cu mucegai în felul ăsta adică bucată întreagă. Am simplificat puțin rețeta lor (în sensul că am uitat o mulțime de lucruri care precis erau în plus – sau nu). A ieșit atât de bine încât am decis să fac niște modificări la esența acestui fel și să-l propun pentru meniul restaurantului (azi fac teste, dacă trece, rămâne – știu, sună așa, un pic paradoxal).

Am folosit camembert dar am convingerea că merge eprfect și brie. Sau alte tipuri de brânză cu mucegai alb.

Am crestat brânza și am înfipt fire de cimbrișor în crestături.

Am încins cuptorul și am pus brânza în cuptor, pe o farfurie termorezistentă. Dacă o puneam într-o tavă, pe o foaie de copt, era probabil la fel de bine.

Am ținut brânza 10 minute la 200 de grade Celsius.

Crustă aromată, miezul topit, moale, cu aromă intensă. Am lăsat brânza să se răcească puțin înainte de a o mânca. Atât pentru azi. Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. Eu fac frecvent cu brie si este o minune!

    1. Adi Hădean Author says:

      cred că o să o fac și eu frecvent, m-a prins:)

  2. Merge bine cu un sos de merisoare :)

    1. Adi Hădean Author says:

      perfect de acord:)

  3. Hmmm… ce bine arata! Cred ca ar merge super cu niste usturoi copt si paine proaspata.
    Felicitari pentru retetele delicioase, ma uit la poze si-mi vine pofta sa intru in bucatarie :)

    1. Adi Hădean Author says:

      mă bucur că-i așa:)

  4. Daca iei branza in cutie de lemn, poti doar desface hartia de deasupra, adaugi aromele preferate, torni putin vin alb sec, pui capacul de lemn fara sa acoperi cu hartia inainte si dai la cuptor caateva minute. Devine moale si cremoasa ca un fondue. Si daca nu mai ai rabdare sa o scoti din cutie, inmoi painea direct acolo!

    1. Adi Hădean Author says:

      așa era rețeta în good food:)

    2. Nu stiam! Eu am vazut-o la TV in urma cu 2-3 ani. De atunci o prepar constant!

  5. Eu zilele trecute am pregatit sufleu de cascaval cu jeleu de strugurasi. Fructe-cascaval, demential!

    1. Adi Hădean Author says:

      vezi pecorino cu dulceață de afine:)

  6. Alexandra says:

    Incearca si cu dulceata de afine sau fructe de padure…. daca ai un Mega Image prin zona, au Camembert sub brandul lor, la un pret fara concurenta si foarte bun (mai bun decat President, my opinion)

    1. Adi Hădean Author says:

      n-am mega image. nu locuiesc în bucurești:)

  7. eu am mancat ceva asemanator la Esquire Club in Tokyo, ospatara frigea branza pe un suport micut cu foc sub el, dupa care amesteca branza cu mar taiat feliute subtiri si le-a intins pe paine prajita. Foarte bun :D
    Am observat ca branza coapta se intareste repede …

    1. Si eu la fel fac, brie sau camembert la cuptor pe care apoi il mananc cu felii de mar acrisor.Fara paine. E bun, bun! Mi-ai facut pofta :)

  8. subscriu si eu servirii alaturi de usturoi copt si sos de fructe (merisoare, gutui, caise…ceva dulce-acrisor si/sau aromat) – it’s a match made in heaven! :)

  9. nu ai zis nimic de paine, e f importanta. sa fie de casa, sa aiba coaja groasa si crocanta, din astea.

    efort minim, satisfactie maxima
    absolut superb :)

    1. Adi Hădean Author says:

      eu prefer pâinea neagră, cu coajă groasă:)

  10. Tai un capacel deasupra,il pui inapoi, usturoi putintel si cimbru.
    La cuptor.
    Cu coaja de paine.
    Minunat.

  11. incerc de Craciun reteta (stiu ca-i departe), daca incerc acuma pana la Paste ma ingras 5 kg:)

  12. cititul blogului dauneaza grav papilelor gustative atunci cand e facut dimineata, la birou :)

  13. Antonella says:

    Buna dimineata, Adi!
    Multumesc de reteta….este foarte imbietoare!…
    Praga te saluta!

  14. Am mincat odata brie in aluat de foietaj si cu ceva gem la mijloc (fusese coapta in cuptor) si am vazut doar (la o prietena pe FB) o poza cu brie in foietaj dar zicea ca inauntru are ceapa caramelizata.

  15. Am incercat reteta in seara asta! Varianta mea: branza Camembert (am folosit President) crestata usor cu cutitul, pus rondele de usturoi proaspat in taieturi, de asemenea cimbru, putin piper si amestec de ierburi ceva a la francaise, plus patru rosii cherry. 10 minute la cuptor (plus vreo 5 de preincalzire) la foc mediu. Cat de greu poate sa fie?

    Am mancat aceasta minunatie impreuna cu ochiuri proaspete si carnaciori oltenesti fripti (tot in tigaia cu ochiurile). Verdictul: un deliciu!

    Dupa care am dat jos caloriile deszapezind masina si cu o plimbare prin parc, la ceas de seara. Perfect!

  16. Oana Musuroaea says:

    Am copt si eu branza in seara asta. Dar nu prea mi-a iesit. Cand am taiat-o era foarte lichida si a inceput sa curga pe langa. Am tinut-o doar 10 min. in cuptor, nici nu apucase sa se infierbante prea tare. Unde am gresit?

    1. Adi Hădean Author says:

      nicăieri. trebuie să curgă. doar e brânză topită:).

  17. Buna seara! Vreau sa fac conopida la cuptor.Merge sa adaug si branza Camembert ? :)

  18. Super idee

  19. Am mancat camembert copt, cu sos acrisor, acum 10 ani la West City Hotel Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close