Uneori am bucuria de a găti pentru prieteni. Încerc să-i surprind cu ceva chiar și pe cei care-s mai greu de surprins. Săptămâna trecută am avut ocazia de a „construi” ceva un pic mai altfel, pentru un prînz. Din păcate n-am poze din timpul preparării, sper să vă mulțumiți cu descrierea în detaliu și cu pozele de la final.
Mai întâi am pus la marinat câteva rondele de mușchi de porc (în zeamă de citrice, cu piper, puțină sare, enibahar și cuișoare). Apoi am făcut budinca Yorkshire, după o metodă văzută la Jamie Oliver. Adică am pus în blender o cană de făină, una de lapte, un ou și o pișcătură de sare. Le-am mixat apoi am turnat amestecul într-o tavă pentru brioșe încălzită pe care am pus-o în cuptorul încins la 180 de grade Celsius. Într-un sfert de oră aveam budinca.
Am fiert trei-patru cartofi pe care i-am mixat apoi la turație mare cu o lingură bună de unt topit și două de smântână dulce, cu puțină sare. Am obținut spuma de cartofi. Cât timp s-au petrecut toate astea, am fript mușchiul de porc pe o parte și pe alta (câte trei minute pe fiecare parte) apoi l-am pus cu tigaie cu tot în cuptor, lângă budincă. Am tăiat bucăți mari de piept de pui, le-am prăfuit cu piper și le-am pus într-o tigaie, cu o linguriță de ulei, o ceașcă de apă și o mână de prune uscate, fără sâmburi.
Când a fost gata budinca a fost gata și mușchiul de porc. Până s-au odihnit, am isprăvit cu puiul. În sensul că l-am scos din tigaie (era deja pătruns și rumenit) și am pus trei linguri de smântână dulce peste prune. Am adăugat puțină sare, am lăsat să dea în clocot și gata. Asta a fost tot. Dacă aveți nelămuriri, aștept comentarii. Mulțumesc, să fiți sănătoși.
Vin ca martor dacă e nevoie :)
A fost delicios. Îţi mulţumim Adi!
mulțam fain:)
M-am distrat când am văzut postul ăsta de dimineață. :) E o vorbă cum că există un nor de idei care plutește undeva în neantul subconștientului colectiv, astfel că pentru o idee dată este posibil să fie cel puțin două persoane care să o implementeze la o distanță temporală foarte mică una de alta (este și cazul multor invenții). Dacă intri pe site vei înțelege ce vreau să zic. Și porcul de unde a apărut, că titlul anunța altceva?! :)
Da, foarte tare:). Porcul era acolo dar n-am vrut să lungesc titlul doar de deagul gugălului:)
Apetisant…
Bravo, Adi. Arata delicios!
I looove Yorkshire Pudding !!!!
Eu când încerc să mixez cartofii fierți cu blenderul sau mixerul, ca să fac spumă de cartofi, îmi iasă asa o chestie foarte lipicioasă, parcă ar avea aracet în ei cartofii. Adică spuma nu e pufoasă si usoară, e cumva lipicioasă. Există vreun truc ca să evit chestia asta?
nu folosi cartofi făinoși:)
Interesanta combinatie !! Ce intelegi tu prin zeama de citrice ???? Suc de…..??!!
graziela, mă omori cu mulțimea de semne de după propoziție. citricele sunt o familie mare de fructe din care fac parte portocala, lămâia, mandarina, pomelo, grapefruitul și altele. sucul lor poate fi numit și zeamă.
Am inteles, fara semne. Stiu ce inseamna si zeama si citrice. Eu vroiam doar sa stiu din care anume fruct citric storci zeama pentru marinata . Multumesc , oricum.
din care ai:)