Fasole frecată cu roșii uscate și ceapă aurie

440

Să faci ceapă aurie nu-i greu. În loc să călești ceapa tăiată peștișori, o pui în tigaie cu puți ulei, puțină apă și nițel oțet din vin (sau oțet balsamic). O lași sub capac un sfert de ceas, presari peste ea puțină sare, puțin zahăr și o mai lași pe foc fără capac până capătă culoarea aurie. E dulce, gustoasă și nu te arde stomacul după ea. Am folosit-o pentru a completa fasolea frecată filmată la Piatra Neamț cu unul dintre câștigătorii recent încheiatei promoții Unisol. Vă poftesc să vedeți filmul.

Join the Conversation

  1. Doamen ce pofta mi-ai facut..Incredibil de gustos si aratos…..

  2. Magellan Chiritescu says:

    La mine in familie i se spune „fasole frecată cu pârgălaș”

  3. Pofta e mare! Noroc ca vine weekend-ul si am mai mult timp de gatit! Extraordinar arata!

  4. Ei Adi… sa stii ca fasolea frecata nu se lasa asa dupa ce ai mixat-o… dupa ce o mixezi cu mixerul vertical se strecoara printr-o sita sa ramana hoaspele alea de la fasole acolo.. sa nu mananci si coaja. Mama mea asa face fasolea si asa am invatat si eu… dar vad ca lumea nu prea stie asta si mananca si coaja.

    1. Adi Hădean Author says:

      îți dai seama…?

  5. partea de ingredient cu rosii uscate in mancaruri pentru mine e relativ noua, dar mi se pare foarte gustoasa. Uscate relativ, am gasit pana acum doar uscate si pastrate in ulei. Se pot cumpara de undeva si uscate in ceva cutie? fara ulei?

    1. Adi Hădean Author says:

      se mai găsesc în magazinele bio sau de delicatese

  6. Este adevarat ceea ce a spus Bianca.Fasolea poate fi curatata si inainte de acele coji.Se lasa in apa pana se inmoaie coaja.Dupa ce a fiert coaja se scoate relativ mai usor.Acum mai depinde si de fasole si rabdare.

  7. Fasolea a facut-o mama; intr-adevar, cum mai scriau si altii aici, ea o trece printr-o strecuratoare si practic cojile se separa. In fine, altora le place doar mixata, cu tot cu coji. E chestie de gust.
    Ceapa insa mama o face alfel, mie nu-mi prea place, ca e doar putin calita si pastreaza gustul acela de ceapa… Am facut-o dupa reteta ta si e extrem de buna… as fi tot mancat :))
    Am adaugat langa si niste castraveti murati, tot dupa reteta mamei, ea pune taiati, cu ceapa si mirodenii de tot felul si putin ardei iute… cred ca papilele mi-au ridicat statuie dupa acest ospat ;)

  8. Am uitat esentialul: multumesc mult!!

  9. draga Adi,
    am o prietena care ma complexeaza ingrozitor cu o ceapa prajuta la fasolea batuta, crocanta si foarte gustoasa. nu-mi ise asa, orice i-as face. poti sa-mi dai vreun sfat? nu discutam aici despre cat este de sanatoasa. o fac o data pe an, asa, de fitze…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close