Vinetele sunt destul de sus în topul alimentelor mele preferate. Maioneza nici măcar nu e în acest top și dacă o folosesc uneori simt că pierd ceva important. De asta aleg să o înlocuiesc de câte ori pot. Ca în cazul de față, când am pus în locul ei un…dar mai bine să o zic de la început:
Am copt șapte vinete mici, tinere. Am presărat puțină sare peste ele și le-am lăsat sub un ștergar pentru zece minute, se curăță mai ușor în felul ăsta.
Le-am lăsat să se scurgă un ceas. Poate două.
Am curățat cinci-șase căței de usturoi, mai mici.
I-am tăiat în bucăți apoi i-am zdrobit cu puțină sare până s-au făcut pastă.
Am frecat pasta de usturoi cu două linguri de ulei și una de smântână.
Am obținut sosul acesta, alb, aromat.
Am amestecat sosul cu vinetele tocate și cu puțin piper.
Am pus pe fiecare felie puțină pastă de ardei iute. O combinație care mi-a plăcut.
pâinea e prăjită?
Delicios..delicios..Abia astept sa o incerc si eu…
Mie mi se pare oricum un sacrilegiu sa pui maioneza in salata de vinete…
Cred ca o sa-mi ucid colecistul cu asta, dar tot o fac!
wow…… minunat!!! nu am mancat niciodata salata de vinete cu usturoi…
de pus smantana pun aproape intodeauna..ii mai taie din aciditate…
Că – tare! :)
Ce parere aveti despre amestecul de dovlecel cu vinete?
Ieri am facut salata de vinete dupa cealalta reteta a dvs. Am folosit iaurt grecesc de la Olympus putina ceapa si zeama de lamaie, a iesit o salata perfecta.
Cred ca-s o bunatate! As incerca, dar mi-e cam frica de usturoi crud.
Chiar sambata am aplicat si eu reteta asta, minus pasta de ardei iute, ca nu intra :D. E f buna si f racoritoare, am infrant incapatanarea celor din casa, care o ti langa „ceapa, ceapa” Mi s-a parut mult mai racoritoare decat variata cu ceapa. Pacat, insa, ca a coace vinete e atat de ne-racoritor :-(. As mai manca, dar numai cand ma gandesc la foc, sau la flacara aragazului….
Vinetele sunt tot din gradina ta ?
Chiar asteptam o asemenea varianta de la tine, Adi !!!
Cu siguranta sunt nesous de bune…
Trebuie testate !
Mi-ai luat-o inainte. Am facut si eu salata asta in weekend, dar n-am mai apucat sa o postez … Trebuie incercata.
Sigur am sa incerc reteta aste!! e ceva nou..
Mie imi plac cu maioneza, insa asta ar dubla, practic, cantitatea de ulei. Am vazut la cineva mai demult si de atunci fac la fel: adaug un galbenus atunci cind amestec vinetele tocate, iar impreuna cu unul-doi catei de usturoi, rezultatul e pe gustul meu.
100% Gordon Ramsay in aceasta reteta……
Am facut si eu reteta asta in weekend, de doua ori. :)A doua oara am pus mai mult usturoi. Este foarte buna. Mersi.
O reteta foarte buna.
Daca puneai si pasta de tahini iesea babaganoush.