Improvizație de toamnă. Dovleac copt rămas de ieri, pancetta picantă, bresaola (un fel de pastramă de vită, o minunăție), telemea, parmezan ras, oregano proaspăt, ulei de dovleac, ulei de măsline extravirgin. Asta-i ideea pe care v-o dăruiesc azi. Să fiți sănătoși.
nu-i frumos sa vorbesti cu gura plina, dar … multam: tare faina idee! si ar mai fi o idee sa ne spui pe la ce putem folosi diversele uleiuri de se gasesc mai nou.
Buna dimineata!
Iar vii cu chestii d’astea asa … de dimineta?
E foarte tentant, despre poze nu mai vorbesc, „m-as risca” sa gust asa ceva chiar daca e cu dovleac… Deocamdata savurez un ceai de fructe…
Apropos! Unde gasesc bresaola? Mersi de raspuns!
multa pita…
arata bine, painea este facuta in casa sau de cumparat?
Cumpărată
Miam, bresaola…s-ul se pronunta z si accentul cade pe sa…chiar uitasem cat de buna e. Se serveste cu un fir de ulei de masline, putina rucola, eventual cu cateva aschii de parmezan.
As putea-o cita la descoperirile culinare de cand am fost in regiunea Valtellina, alaturi de friptura de vitel servita cu mamaliga de hrisca (polenta taragna, alta minunatie:) sau de pizzocheri (paste) cu sos de cartofi si varza, specifici regiunii. Mi se pare ca are si un DOP bresaola, sau un IGP, la fel ca alte bunataturi de pe meleaguri italiene.
Salut,
Cred ca painea e cumparata dintr-o cunoscuta brutarie din Floreasca si se numeste pain tordu :).
Respect.
Unde se gasesti ulei de dovleac?
Ador dovleacul, sunt un consumator masiv de placinta cu dovleac.. Arata foarte bine ce e in poze!