Ruladă aperitiv cu pui și legume

496

Am făcut rulada zilele trecute la întâlnirea cu Unisol și prietenii revistei Bucătăria pentru toți. Am și filmat-o acum 2-3 săptămâni, la mine acasă. În curând va apărea filmul, care conține mai mult de o rețetă, lucru din cauza căruia e posibil să nu prindeți toate-toate detaliile. M-am gândit că nu s-o supăra nimeni dacă pun rețetele și în scris, să nu tot trebuiască să derulați filmele înainte și înapoi:). Azi, rulada aperitiv pe care o puteți face din pui, curcan, iepure, rață sau gâscă.

Dacă alegeți să faceți rulada din pui, e mai bine să o faceți din piept. Trebuie să-l despicați și să-l subțiați cu un ciocan pentru șnițele. Dacă puneți bucata de carne sub o folie alimentară, nu se va rupe la batere și nici nu vă veți stropi.

Odată întinsă carnea, presărați peste ea un amestec de sare și piper, poate și puțin cimbru. Puneți peste bucata de carne boabe de mazăre, bastonașe din morcovi fierți (nu foarte fierți) și fâșii de ardei gras. Încercați să le puneți pe fiecare într-o singură linie. Rulați bucata de carne în așa fel încât legumele să rămână în centru. Stropiți rulada cu ulei și presărați peste ea sare, piper, poate câteva boabe de coriandru zdrobite-n mojar.

Puneți-o apoi pe foaie de copt, într-o tavă. Coaceți-o la 180 de grade Celsius până se rumenește frumos la exterior. 3o de minute ar trebui să-i ajungă.

După ce se răcește puteți să o tăiați în felii frumoase pe care să le puneți pe platourile de aperitive. Rulada în sine poate fi un fel principal, dacă o mâncați cât e caldă, legumele din interior constituind garnitura (aici vă puteți juca improvizând un sos din unt, gălbenuș și puțină zeamă de lămâie, pe baie de aburi). Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. O reteta simpla si de mare efect. :)
    Foarte frumos!

  2. Felicia Chirila says:

    O RETETA GROZAVA PENTRU SARBATORI SI NU NUMAI,imi plac ffff mult ruladele

  3. In primul rand da-mi voie sa-ti spun „Adisor” (nu de alta, dar am si eu in familie ce poarta acest nume, fiecare cu diminutivele lui), e un nume ce mi-e drag !
    Legat de acest rulou, prima data l-am vazut la cumnata, mia placut ca gust si ca aspect, e minunat pentru sargatori si nu numai !
    Il recomand tuturor cu drag e si gustor si arator, asa cum stiu ardelenii nostri sa prepare tot felul de minunatii !!!
    Cu simpatie de la o ardeleanca neaosa !!!!!
    SPOR LA TREABA SI ASTEPT CAT MAI MULTE RETETE DE LA TINE !!!!!!!!!!

  4. rezultatul nu este prea sec?uscat?
    Dc lasi pieptul la inmuiat in lapte pentru cateva ore,si se face o salsa din cogniac pentru cuptor ai sa vezi diferenta gustului

    1. Adi Hădean Author says:

      nu e sec.).

  5. super reteta, sunt presata de timp asa ca o voi folosi ca aperitiv de revelion. astept si alte retete la fel de simple dar de efect. multumesc anticipat

  6. Multumesc mult pentru reteta!

  7. Arata foarte bine. dar nu trebuie legata cu sfoara sau betiosoare, ms

  8. Buna ziua! Mi-ar placea un sos langa aceasta rulada… Ma puteti ajuta? Am vazut ca ati spus ceva de unt, galbenus…puteti detalia, va rog? Si daca mai aveti si alt sos facut din legume…nu stiu cum sa ma exprim… Ca un piure subtire dar din legume si sa aiba gust de sos nu de piure :)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close