Coastele (de porc, la ele ne referim) pot fi gătite în multe feluri, după cum pot fi stricate în multe feluri (ca să nu mai spun că în restaurația românească sunt confundate adeseori cu scăricica/scărița sau pieptul de porc, care-s lucruri diferite). Marinate sau nu, condimentate-n mii de feluri, cel mai simplu mod de a le găti e acesta: pune-le într-o tavă, acoperă-le cu folie de staniol, pune-le în cuptor pentru trei ore la 170 de grade Celsius. Scoate-le de acolo și frige-le cinci minute pe grătarul încins. Grătarul cu cărbuni le va da gustul acela bun, savuros. Poți să le frigi puțin și în tigaie, să le rumenești frumos la exterior. Găsiți pe acest blog mai multe rețete cu coaste, cu piept de porc ori scăricică, rețete de sosuri și marinade pentru ele. Scopul postării de azi e acela de a vă da cea mai simplă modalitate de a obține coaste grozav de bune. Sper că a fost atins. Să fiți sănătoși.
Or fi lucruri diferite coastele de scaricica/scarita – nu zic nu, dar nici nu stiu in ce consta diferenta. In dictionar nu exista scaricica/scarita cu referire la porc iar pe un site specializat in carne de porc pare-se ca ar fi acelasi lucru.
http://www.klinger-export.com/vvi/RO/site-ul/carne/porc/porc_inghetatacuos2411.htm
Si daca nici greii (!!) din restauratie (imi place la nebunie termenul! ma duce cu gandul la lovituri de stat cu satarul!) nu stiu care-i diferenta, noi astialaltii, diletanti din mama-n fiica, nici asa. Deci?
https://adihadean.ro/2011/09/scaricica-spre-rai/
https://adihadean.ro/2014/03/porc-la-gratar-fara-gratar/
Buna,
cand punem coastele la cuptor nu este necesar sa le condimentam? sare, piper, ce ne recomanzi?
Merci!
Marinate sau nu, condimentate-n mii de feluri, cel mai simplu mod de a le găti e acesta:……
Găsiți pe acest blog mai multe rețete cu coaste, cu piept de porc ori scăricică, rețete de sosuri și marinade pentru ele. Scopul postării de azi e acela de a vă da cea mai simplă modalitate de a obține coaste
cateodata am impresia ca lumea citeste numai titlul postarii dupa care incepe sa puna intrebari.totusi postarea are in afara de titlu si un continut cateodata si o incheiere,asa cum ne-a invatat la scoala
Scaricica e un produs alimentar obtinut din coastele de porc :)
despre porc,din pacate este in engleza
http://amazingribs.com/recipes/porknography/pork_cuts.html
Buna seara.
Sa va lamuresc cu scarita care reprezinta oasele din partea inferioara a cotletului. Scarita gasiti in kaufland.
Coastele de porc sunt un produs mai gteu de gasit intrucat se „strica” un piept intreg de porc pentru circa 1 kg coaste. In fapt se ia pieptul intreg de porc se da jos fleica si partea fara os, se da jos soricul, de degreseaza partial.
Bună Adi, sper sa mă ajuți cu o rețeta pt coaste de porc (nu scaricica). Am fost acum o săptămână în Viena si am mâncat la restaurantul Steak House Saloon o porție de coaste de visss cu ceva sos de miere pe lângă, a fost mirific. Și acum mă gândesc la ele (poate e de vina și graviditatea :) dar vreau neapărat sa gătesc așa ceva, măcar asemănător. Am căutat aici retete însă nu am găsit decât pentru scaricica (am mâncat o data scaricica dar era așa de tare și cu putina carne fata de coastele respective care erau suculente și aveau destula carnita pe ele). Mentionez ca le voi găti la bloc deci nu am acees la grătar pe cărbuni, decât cuptor și tigaie. Mulțumesc anticipat Adi!
Ma, daca si ziceai cum dracu’ fac diferenta intre ” scăricica/scărița sau pieptul de porc” si „coaste” poate scriai si tu ceva util…