Bogate în minerale, proteine și grăsimi bune, migdalele ar trebui să facă parte din alimentația oricui, măcar din când în când. Au un gust delicat și o textură numai bună de ronțăit, motiv pentru care nu-mi lipsesc niciodată din casă.
Inițial le mâncam crude (încă o fac ori de câte ori dau peste punga cu migdale), dar mai nou le dau la cuptor cu diferite condimente, obținând un snack sănătos, crocant, delicios, numai bun de însoțit cu un film bun și o mână de prieteni. De această dată am folosit un amestec de all-spice cu piper cayenne, dar puteți folosi condimetele voastre preferate în cantitățile dorite. Mai puteți adăuga si miez de nucă, nuci pean sau caju ori diverse semințe.
Aveți nevoie de: 200g midgale cu tot cu coajă, 1 albuș de ou, 1/2 linguriță piper cayenne, 1 linguriță all-spice, 1 linguriță sare.
Bateți albușul ușor doar pentru a-l desface apoi adăugați piperul, all-spice, sarea și migdalele. Amestecați până migdalele sunt bine acoperite cu acest amestec apoi întindeți-le într-un singur strat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coaceți la 180C pentru 20-25 minute aproximativ. La jumătatea timpului de coacere, scoateți din cuptor și amestecați în tavă pentru a desface migdalele lipite. Sunt gata când devin ușor aurii și crocante.
Să aveți poftă!
Text&Foto: Oana Olguța Iliescu
O idee de snack foarte sanatos!
-ce contine exact,all-spice ?multumesc anticipat !
Nu stiu daca mai tii minte sentimentul ala cand esti copil si vezi un alt copil ca mnacnaa ceva… ti se pare extraordinar de bun si te duci la mami si, spre disperarea ei urli toata ziua ca vrei si tu… Am dat peste postul asta azi si dupa ce am citit cum mananci tu migdale, am plecat in mijlocul zilei de la birou si m-am dus sa imi cumpar…migdale…ca un copil mic care vrea sa copieze ce face alt copil mic :)). Uitasem cat de bune pot fi. Miss you! Kisses and hugs!