Azi ne concentrăm pe ceva simplu și rapid, bun de luat la drum într-o zi agitată sau, mai bine, într-una liniștită la o plimbare prin parc. Le putem zice fâșii de pui sau crispy strips, dar gustul este mai important decât numele.
Azi am altă variantă de expunere a rețetei, axată pe timpul alocat acțiunilor și contrar obișnuinței mele, vă spun cantitățile de la început ca să puteți fi mai bine pregătiți pentru acest sprint.
2 bucăți piept de pui
2 gălbenușuri
2 linguri de muștar de Dijon
200ml ulei
150g pesmet
Sare
Înainte de a începe, pornim cuptorul și îl lăsăm să se încălzească la 180 grade
- Porționare: 2 minute
Ideal este să scoatem pieptul de pui din frigider cu câteva minute înainte de a începe. Astfel, îl aducem la temperatura camerei. Dar dacă ești grăbit(ă), se poate și acum, tocmai de aceea începem cu porționarea puiului, pentru a putea sta la temperatura camerei câteva minute până terminăm și alte etape.
Destul cu povestea. Etapa este chiar simplă. Tăiem pieptul de pui în fâșii lunguiețe de aproximativ 2 cm lățime și le lăsăm într-o farfurie adâncă.
- Maioneză cu muștar de Dijon: 5 minute
Alt pas simplu; amestecăm un gălbenuș cu sare și cu o linguriță de muștar de Dijon. Folosind mixerul, încorporăm uleiul turnat în fir subțire până obținem maioneza. Adăugăm restul de muștar și omogenizăm pentru a obține o maioneză cu un gust de muștar mai pregnant.
- Ultima sută: 5 minute
Peste fâșiile de pui adăugăm maioneză și le amestecăm până se creează un strat uniform de maioneză peste fiecare fâșie în parte. Ulterior dăm fiecare fâșie de pui prin pesmet si o așezăm pe o tavă de copt.
*Nu punem carnea în maioneză, ci invers, deoarece s-ar putea să mai rămână sos. În cazul în care îl contaminăm cu carne crudă, nu îl mai putem folosi.
**Pentru a fi cât mai eficienți, păstrăm mâna dreaptă curată. Luăm fiecare fâșie cu mâna stângă și o așezăm în farfuria cu pesmet. Cu mâna dreaptă acoperim cu pesmet și transferăm în tavă.
- Relaxare: 18 minute
Punem fâșiile la cuptor, și ne pregătim de ieșit din casă. Sorbim o gură de cafea, ne îmbrăcăm și după 18 minute scoatem mâncarea din cuptor.
Facem un cornet din hârtie de copt și-i dăm bice la ronțăit.
Text&Foto: Vladimir Marian
Am putea pune altceva in locul pesmetului? Ceva fără gluten?
susan?
Eu le fac cu faina de migdale și ies foarte bune. Dacă nu se găsește faina, se pot da migdale prin masina de tocat nici sau la robot. Ce-i drept, e o faina cam scumpa. Cele de la magazin gluten free sunt făcute cu un amestec de faina de porumb și de orez.
Se poate găsi pesmet fără gluten în magazine de specialitate.
De asemenea, pentru un „feeling exotic” se poate încerca și cu fulgi de cocos.
Fulgi de porumb dat prin blender sau rasnita. Sau, simplu, pus intr-o punga si pisat cu sucitorul
Minunată rețetă, abia aștept s-o fac! Ușor de făcut și bună la gust, mniam! ☺
Mulțumesc :)
Faina reteta; o voi incerca si eu; intrebare: cand folosim al doilea galbenus? :) Multumesc
Cand preparam a doua bucata de piept de pui :)
Cantitățile de la începutul rețetei sunt pentru maioneză din două gălbenușuri. În textul de mai jos am introdus din eroare această inadvertență.
Pentru două bucăți de piept de pui ar putea să ajungă și maioneza dintr-un gălbenuș, dar atunci nu mai rămâne pentru servire (cu acest preparat sau cu altul).
Am incercat azi reteta si a iesit delicios! Nu cred ca ne mai ramane sa mancam si maine :)
Mă bucur că v-a plăcut :)
Delicioasa! Eu am mai adaugat in pesmet niste fulgi de usturoi, piper si fulgi de ardei iute (noua ne plac picanteriile) si rezultatul a fost fantastic :)
bune. imi place ideea maionezei cu mustar, inlocuind clasicul ou batut.
1 intrebare: nu agreez sub nici o forma ideea de a le face la cuptor. e vreo problema daca le fac clasic, in ulei? – ma refer la „imbracamintea” de maioneza cu mustar
imi plac retetele tale.
inspiratie in continuare!
Se poate face și în ulei.
Mulțumesc pentru apreciere :)
Al doilea gălbenuş ??? Cred că ar trebui să fie fiert ? Prima generaţie de interni vă fi foarte greu de egalat şi nu uitau nici un amănunt !
Proporțiile sunt pentru maioneză din două gălbenușuiri.
Inadvertența e la descrierea metodei.
Se poate face la fel si cu peste? Si nu se pune nici un condiment nimic, nu iese cam sec asa?
la reteta ar fi bine sa fie si o temperatura la cuptor …. zic si eu..
Sub ingrediente avem:
„Înainte de a începe, pornim cuptorul și îl lăsăm să se încălzească la 180 grade”
Esti un OM deosebit! Sa fii mereu sanatos, voios si fericit! Muza inspiratiei sa te bântuie mereu!
Nu se taie maioneza de la caldura?
la cuptorul electric pe ce pozitie se pune tava? si cu ventilatie sau fara? multumesc!