Trei salate la borcan, în 5 minute

569

Dacă lucrezi la birou sau pur şi simplu nu ai cum să îţi pregăteşti ceva de mâncare la serviciu, îţi comanzi, nu-i aşa?! Dar să ştii că îţi poţi lua la pachet ceva foarte simplu şi care nu necesită niciun efort în plus atunci când vrei să îl serveşti. Dacă te-ai săturat de meniul de la catering sau de preparatele de la marketul din apropiere, îţi dau trei reţete de salate sănătoase, la borcan, de luat oriunde, fără grija că se varsă/miros în maşină sau în mijlocul de transport.

Cel care a inventat această modalitate de a pregăti o salată, merită toate laudele, pentru că este o variantă foarte ingenioasă de a avea o salată proaspătă chiar şi după 24 de ore.

Nu trebuie să pregătiţi salata dimineaţa; fără nicio problemă se poate prepara de seara sau cu o zi înainte, dar să o ţineţi la rece. Nimic nu e bătut în cuie la aceste salate, puteţi pune fix ce ingrediente aveţi la îndemână, să reciclaţi diverse ingrediente (pui rămas de seară, paste fierte, orez fiert, quinoa, peşte etc.) şi să pregătiţi salata proprie. Nici nu aveți nevoie de mai mult de 5 minute pentru a avea un prânz delicios.

Sunt doar câteva reguli simple de urmat pentru a realiza o salată la borcan:

 • dressingul trebuie pus primul;
 • primul strat după dressing trebuie să fie un ingredient ce nu absoarbe lichidul sau este deja fiert (quinoa, orez, paste, fasole, mazăre, linte etc), apoi alternaţi straturile după bunul plac;
 • ultimele straturi trebuie să fie ingredientele perisabile şi salata;
 • înainte de servire, agitaţi borcanul şi răsturnaţi conţinutul într-un bol/platou.

Vă prezint pe scurt (nu e mare lucru de explicat) cele trei salate preferate de mine, printre care şi una de post, dacă tot suntem într-o astfel de perioadă.

Salată de pui cu dressing de avocado

Avem nevoie de ½ avocado, 2 linguri ulei de măsline, 3 linguri iaurt grecesc, 2 linguri zeamă de lamâie, sare pentru dressing şi ½ avocado, 1 ceaşcă de carne de pui, 1 ceaşcă roşii cherry tăiate jumătăţi, 1 ceaşcă castraveţi, 3-4 ridichi, ½ ardei gras roşu, 1 fir de ceapă verde, ¼ ceapă roşie, 1 mână generoasă de salată.salata-cu-pui

Într-un blender punem toate ingredientele pentru dressing şi pulsăm de câteva ori. Punem dressingul în două borcane. Deasupra punem legumele, carnea de pui, cubuleţe de avocado şi salată.salata-cu-pui

Închidem borcanul şi păstrăm la rece până în momentul servirii.

salata-cu-pui

Salată cu ton şi fasole roşie

Avem nevoie de 2 linguri de ulei de măsline, 1 căţel de usturoi pisat, sare, 1 linguriţă muştar, 2 linguri oţet, 2-3 linguri de apă. Într-un borcănel punem toate ingredientele şi agităm de câteva ori, apoi turnăm dressingul în două borcane.salata-cu-ton

În plus, avem nevoie de 1 conservă de ton în suc propriu, 1 ceaşcă de fasole roşie, 1 ceaşcă roşii, 1 ceaşcă castraveţi, ½ ceapă roşie, 1 fir de ceapă verde, câteva măsline şi 2 ceşti salată. salata-cu-tonPeste dressing punem fasolea boabe, legumele (ceapa, castraveţii, roşiile, măslinele), tonul şi la sfârşit salata ruptă bucăţi.

salata-cu-ton

Salată de paste cu legume ( de post)

Pentru dressing folosim aceleaşi ingrediente ca la salata cu ton. În plus avem nevoie de 2 ceşti de paste fierte (eu am avut deja fierte, rămase), 1 ceaşcă de năut, 1 ceaşcă de castraveţi, 1 ceaşcă de roşii, ½ ceaşcă ridichi, ½ ceaşcă măsline, ardei gras roşu, ¼ ceapă roşie, ceapă verde.

salata-de-paste

Punem dressingul în două borcane, apoi jumătate din cantitatea de paste, năutul, legumele, cealaltă jumătate de paste şi măslinele.

salata-de-paste

Închidem borcanele şi păstrăm la rece cel puţin o oră înainte de servire.

salata-de-paste

Text&Foto: Andreea Dianu

Pasiune pentru bucătărie

alist

Join the Conversation

 1. Niste idei minunate!

 2. Bune idei, mulțumiri!

 3. Prima pare excelenta sau cel putin este mai pe gustul meu, dar le incerc si pe celelalte!

 4. Astea da idei foarte bune… Si da… are logica si ordinea straturilor. Genial.

 5. salatele nu-s pe primele locuri, in ierarhia preferintelor mele…asta e..

  dar, primele 2, sincer, le-as manca cu mare placere.
  iar logica alternarii straturilor…super! de exceptie!

  bravo pt retete!
  mai astept

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
AdiHadean.ro © Copyright 2023. Toate drepturile sunt rezervate.
Close