După atâtea bunătăţi mâncate de Crăciun, unele au picat bine, altele nu, eu vă propun cea mai bună ciorbă de legume, care vă vindecă de orice boală.
Îmi place ciorba deasă, cu multe legume şi orez şi acrită după gust cu borş, fie proaspăt, fie la plic. Puteţi pune şi alte legume, în funcţie de ce vă place.
Să nu mai spun că dacă aţi băut un pic mai mult la petrecerea de Crăciun, cu ciorba asta vă trece mahmureala.
Aveţi nevoie de: 1 ceapă, 1 ardei capia, 1 ardei verde, 1 rădăcină de pătrunjel, o bucată de ţelină, 1 morcov, 1 dovlecel, 2 cartofi, ½ ceaşcă de orez cu bob rotund, sare, piper, pătrunjel sau leuştean verde, borş proaspăt (apoximativ 500 ml) sau la plic(1 lingură), 4 litri de apă, 1 lingură ulei, ½ ceaşcă bulion.
Spălăm şi tocăm toate legumele; eu le-am tăiat cubuleţe, mai puţin morcovul pe care l-am tăiat rondele. Într-o oală punem uleiul, ceapa, morcovul şi ardeii şi călim 2-3 minute, apoi adăugăm restul legumelor, apă şi sare. Fierbem la foc mediu până sunt aproape fierte legumele, apoi adăugăm orezul spălat şi amestecăm puţin să nu se prindă de oală.
Lăsăm să fiarbă până sunt pătrunse atât legumele, cât şi orezul, apoi adăugăm bulionul şi borşul, mai dăm într-un clocot şi oprim focul. Potrivim de sare şi piper, punem verdeaţă tocată mărunt şi lăsăm 5 minute ciorba să se odihnească.
Vă recomand să mâncaţi ciorbă aceasta fierbinte, mai ales că e sezonul de gripă şi răceală şi vă garantez că o să simţiţi o ameliorare a bolii.
Text&Foto: Andreea Dianu
Daca vreti sa fie dietetica (hipocalorica), buna si pentru diabetici e bine sa nu puneti cartofi. Puteti pune in schimb varza.
Perfecta pentru Saptamana Mare. Multumim, Adi!
E minunata! Multumesc!