Puțișoare cu castane și nucă

482

Un desert de toamnă, cu nume haios, puțișoarele reprezintă aluatul rămas de la găluștele cu prune ale bunicii. Un exemplu foarte bun de combatere a risipei alimentare și de bucurie pentru cei mici și mari.

Ingrediente pentru aluat
  • 250 g de cartofi fierți în coajă
  • 200 g de piure de castane
  • 100-150 g de făină
  • Un praf de sare
Mod de preparare

Am fiert cartofii în coajă, i-am curățat și i-am zdrobit ca pentru piure. Am adăugat apoi piureul de castane, făina și sarea și am frământat bine. Dacă aluatul e prea moale, se mai poate adăuga făină.

Apoi am rupt bucati de aluat și am început să le rulez în formă lunguiață. Între timp am pus apă la fiert, iar când a început să fiarbă, am adăugat un praf de sare și am fiert puțișoarele până s-au ridicat la suprafață.

Ingrediente stratul crocant
  • 3-4 linguri de unt
  • 50 g de migdale măcinate
  • 50 g de nucă de cocos
  • 30 g de nuci pecan măcinate
  • 2 linguri de zahăr brun
  • Vanilie
  • Scorțișoară
  • 2-3 linguri de miere sau sirop de arțar
Mod de preparare

Am măcinat în blender migdalele și nucile pecan, iar apoi am topit untul într-o tigaie și am prăjit în unt migdalele, nuca de cocos și nucile pecan. La final am adăugat zahărul să se caramelizeze 1-2 minute, vanilia și scorțișoara pentru o aromă deosebită. Am strecurat puțișoarele din apa fiartă și le-am pus în tigaie 1-2 minute, cât să se tăvălească bine prin nuci și să se acopere cu un strat crocant și delicios. Le-am servit cu nostalgie, presărate cu puțină miere de salcâm, dar merg foarte bine și cu sirop de arțar. Poftă bună!

Spor la gătit și nu uitați să fiți creativi!

Flaminia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close