Dacă e să începem cu desertul, atunci să fie un desert adecvat acestei perioade. Și cum toamna este așa generoasă anul acesta și ne întâmpină cu mere din belșug, de ce să nu ne adaptăm și să le includem în cât mai multe preparate? Am pornit de la premisa că orezul cu lapte este desertul preferat al tuturor, oricând, la orice oră, nimeni nu refuză orezul cu lapte. Plecând de la această idee, a fost ușor să pun piesele de puzzle cap la cap și să formez imaginea unui desert perfect de toamnă. Budincă de orez cu măr, pentru voi.
Ingrediente pentru budincă de orez cu măr:
- 200 g orez
- 800 ml lapte
- 50 g zahăr
- 1 ou
- 70 g unt
- Zahăr vanilat
- Coajă de lămâie
- Sare
Pentru umplutura de mere:
- 1,5 kg mere
- Un praf de sare
- linguriță de scorțișoară
- Zahar vanilat
- Extra unt pentru uns tava – 20 g
Cum am pregătit ingredientele pentru budincă de orez cu măr:
Pentru început am ras merele și le-am pus la călit, într-o tigaie. Peste mere am pus scorțișoară, zahărul și zahărul vanilat. Le-am lăsat 10 minute la foc mic.
Am spălat orezul, am pus laptele la fiert, am adăugat zahărul și coaja de lămâie, când a început să fiarbă am adăugat orezul. Se fierbe la foc mic timp de 30 de minute.
Imediat ce orezul a fiert, l-am luat de pe foc și l-am lăsat 10 minute la răcit. Am uns o tavă cu unt și am pornit cuptorul la temperatura de 180 °C. Diametrul tăvii este de 20 cm.
Peste orez am adăugat oul și am omogenizat cu ajutortul unui tel.
Am început asamblarea budincii astfel:
Am împărțit orezul în două părți aproximativ egale, în tava unsă cu unt am pus primul strat de orez, l-am nivelat bine apoi am adăugat câteva cubulețe de unt peste acest strat. Mai departe am turnat compoziția de mere rase peste orez.
Am pus ultimul strat de orez peste compoziția de mere, am pus restul cuburilor de unt pe deasupra, pentru a ajuta la formarea unei cruste și am pus tava la cuptor timp de 30 de minute.
Acesta este rezultatul final:
Acest desert este absolut perfect pentru serile răcoroase de toamnă.
Vă doresc poftă bună!
Arata delicios. Mie in schimb imi plac foarte mult perele.
Credeti ca ar iesi buna daca as pune pere in loc de mere?
Merci
Cu siguranță o să fie delicioasă și cu pere.
Azi am s-o fac. Imi face cu „ochiul”.Nepotii mei vor fi cei mai incantati. Multumesc.
delicioasa