Cremă de gulii și țelină, cu semințe de dovleac

617

Update: aseară� a avut loc gala concursului Blog de blog, pe blogul Luciei Verona. Am fost în juriu, deci am o vină în stabilirea clasamentului final:). Intrați aici să vedeți care-s laureații.

Scurt, simplu, gustos. Nu te saturi cu ea dar poate constitui deschiderea unui prînz cu patru feluri, în porții bine dozate. Mă refer la crema de gulii și țelină. Îmi place grozav și o fac de două-trei ori într-o lună. Iată cum:

Fac rost de gulii (de obicei le cumpăr).

crema de telina si gulii 01

Nici țelina nu-i o problemă, se găsește peste tot.

crema de telina si gulii 02

Semințele de dovleac sunt un supliment pe care-l pot cataloga ca fiind cel puțin interesant.

crema de telina si gulii 03

Smântâna dulce face crema….cremoasă.

crema de telina si gulii 04

Mai întâi curăț guliile și țelina și le fierb în apă cu sare.

crema de telina si gulii 06

După ce s-au copt, pun blenderul pe ele.

crema de telina si gulii 07

Adaug� smântâna dulce și mai mixez puțin.

crema de telina si gulii 08

Prăjesc foarte puțin semințele, cu sare și piper, fără ulei, în tigaia antiaderentă. Cam 20-25 de secunde.

crema de telina si gulii 09

Semințele-n cremă, o linie de ulei de măsline extravirgin și…gata.

crema de telina si gulii 10

Zic să încercați măcar o dată. Ce vă costă?

crema de telina si gulii 11

Să fiți sănătoși.

crema de telina si gulii 12

Join the Conversation

  1. Seminţe în loc de crutoane :) Va trebui să încerc. Eu obişnuiesc să pun seminţe de dovleac în salate, în supă nu m-am gîndit, dar nu poate fi rău!

  2. Ce e asta?Sos?dressing?Supa?

  3. Ce sa fie? Papa bun :)

  4. Oh my, oh my!!! Telina maritata cu gulie! Eu valorizam telina cu cartofi, tratate subtil in tocanite, din cele necarnivore si „amarate” cu masline negre. Voi incerca cu siguranta reteta fiind fan(a) supe crema. :)

  5. Ana, e o supa-crema, foarte gustoasa
    Alina, da :-)
    Catalina, se pupa bine, sa stii:-)

  6. Ce bine arata. O idee transmisa pe negustate, oare cum s-ar potrivi uleiul din seminte de dovleac in locul celui de masline? :)

    1. Andreea, daca ai, se potriveste, daca nu, nu:-)). Aici se gaseste destul de greu.

  7. Sare, piper, ceva?

    1. Maria, dacă fierb legumele în apă cu sare și prăjesc semințele cu sare și piper, de obicei nu mai e nevoie. Dar e o chestiune de gust, dacă dorești mai poți adăuga:-)

  8. camelia stancu says:

    Adi am o intrebare: smanatana dulce se mai gaseste si alt fel decat cea UHT?ce ma supara la smantana asta e caragenanul cu care e ‘imbogatita’.multumesc

    1. Adi Hădean Author says:

      se găsește. diverși producători locali o vând în magazinele proprii. caragenanul e un extract din alge, care, ca și agar-agar, are rol de gelifiant/stabilizator. nu văd de unde spaima.

  9. camelia stancu says:

    legat de caragenan..stiu ca este o alga dar am citit despre niste studii facute pe soareci, care concluzionau ca la soareci ingestia de cantitati moderate de caragenan a provocat cancer de colon..o sa mai caut sa mai citesc…multumesc mult si pt raspuns si pt site si pt calitatea pe care ne o transmiti in fiecare zi.

  10. Esti fenomenal, Adi.

  11. serban georgeta says:

    Multumim!!Executata!F buna!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close