Sunt mare fan a supei de roșii, în orice formă ar fi ea. Imaginile de mai jos vor demonstra din nou acest lucru și, probabil, vor contribui cu o idee la una dintre mesele voastre din zilele ce vin.
Pentru patru porții am folosit cam 500 de grame de roșii mari, grase și relativ zemoase și câteva roșii cherry, dulci și aromate. Le-am spălat, am scos cotoarele, le-am tăiat în bucăți mari și le-am pus într-o oală mică. Am presărat peste ele sare și piper și pentru aromă am adus în poveste o rămurică de busuioc.
Am pus un litru de apă peste roșii și am pus oala pe foc.
Am lăsat să fiarbă până s-au înmuiat roșiile de tot.
Am zdrobit roșiile cu blenderul.
Am stropit cu ulei de măsline extravirgin.
Mi-ai adus aminte de copilarie. Bunica mea, cand eram prunci facea supa de rosii :) Doar ca ea punea galuste in ea. Ce bune erau.
Salutare! Pai pai si pielitele? Nu mai este nevoie sa le curatam?
eu nu le-am curățat. nici nu le-am găsit, după blender:).
Cea mai buna supa de rosii am mancat-o la Wok and Roll in Cluj dar nu stiu exact ce condimente se folosesc acolo? Adi, cum putem afla reteta lor? :)
puteți să-i întrebați:).
Si eu sunt obsedata de supa de rosii de la Wok and Roll Cluj. Sa stii ca am sa ii intreb data viitoare ce pun in ea ;)
Suuper! Mersi frumos, am sa ii fac o surpriza sotiei sa vada ca si eu pot face supa de rosii ;)
Cred ca este una dintre cele mai simple mancaruri. Plus de asta, e foarte buna daca se serveste rece!
Trișezi, domnule Adi !
Cu un strop în minus de apă, te lovești de clasicul sos de roșii, pe care îl îmbrățișăm cu nițel oregano și doi căței magestici de usturoi, pentru a obține un add-on cu care nu îi este rușine nici unui cartof, unei paste sau unei omlete dietetice așa cum ne-ai învățat să construim.
nu văd unde trișez.
cred ca vroia sa fie haios dar nu i-a chiar iesit :D
Și eu zic la fel.
Mi-a iesit faina de tot.
Mai simplu de asa nici ca se poate. Atat de simplu, ca pana si eu cred ca pot s-o fac! :D Adi, singura mea nelamurire, inainte de blender, ai scos ramurica sau a avut blenderu’ grija si de ea?!
…ce mai am eu in minte sa adaug e…niste shredded cheese on top of those bread croutons. ;)) Just to be a bit non-conforming! :D
E minunata o supa de rosii… Dar ce facem pe timp de iarna, cand la hypermarket nu gasim decat rosii „de plastic”? Se poate face la fel de bine cu rosii la cutie? Si daca da, se foloseste tot cantitatea mentionata in reteta? Multumesc.
roșiile din conservă sunt ok.
Blendam rosiile cu toata apa??