Singurul motiv pentru care beau bere (nu des, dar beau) e acela că mi se face poftă. Spun asta ca să înțelegeți de ce scriu cu o mână pe tastatură și cu una pe sticla de bere pe care tocmai am scos-o din frigider. De ce mi s-a făcut poftă? Simplu, pentru că am citit (din nou, și da, de aici înțeleg că-i o invitație bine făcută) invitația la Peroni Anniversario, aniversarea a 50 de ani de Peroni Nastro Azzuro, berea italiană care, iată, de o jumătate de secol a rămas fidelă stilului, pasiunii și inspirației italiene în design. Anul trecut în August am avut bucuria de a găti pentru Peroni la Cluj, ocazie cu care am aprofundat relația dintre bere și mâncare:).
Anul acesta nu gătesc, sunt invitat alături de prieteni la petrecerea de aniversare care va avea loc la Cazinoul cel frumos și renovat din Parcul Central. Modă (prezentare Sarto Made To Measure), muzică (concert The Speakers) și, sper eu, bere Peroni la ceas de seară, pe malul lacului Kios. Ladolce vita, în miezul verii. Vineri, de la ora 19, da’ rămâne între noi. Voi reveni cu un raport detaliat după eveniment. Să fiți sănătoși.