Mâncăruri vegetariene de început de an

262

„Mamă, tată, mă fac vegetarian” sună încă în urechile multor români ca „mamă, tată, o să mă însor cu un bărbat”. Nu mai e atât de grav ca acum zece ani, dar nici nu sună foarte firesc. Nu vreau să redeschid dezbaterea referitoare la a fi sau a nu fi vegetarian, adevărul e că n-ar trebui să intereseze pe nimeni ce mănâncă oricine decât în măsura în care vrea să-i pună pe masă o mâncare adecvată preferințelor culinare. Scopul acestui articol e să vă dea câteva idei folositoare pentru un început de an care vine după o perioadă scurtă în care ne-am bombardat trupurile cu cantități impresionante de proteine și grăsimi de origine animală provocându-ne suferințe mai mici sau mai mari (sigur, nu toți, doar cei mai puțin cumpătați). Iată propunerile mele:

Puteți încerca arome indiene construind acest curry cu linte și fasole.

curry-de-linte-07

Combinația aceasta de ciuperci și roșii uscate e bună cu sau fără tartină.

tartine cu ciuperci

Ați putea opta pentru această adunare generală de legume coapte.

legume-coapte-32

Dacă nu vă temeți de un strop de deranj, puteți încerca tempura de legume.

tempura-7-331x500

tempura-13

Un risotto nu ar trebui să vă pună mari probleme.

risotto-8

Vă place mazărea?

crema de mazăre

Puteți încerca și varianta aceasta:

mazare

 

 

Combinația mea preferată e aceasta:

ardei copți

Dacă ați pus leurdă în congelator sau la păstrare în ulei, puteți proba și combinația aceasta:

ardei copti si leurda

Cât despre cartofi

cartofi-copți-16

Dacă preferați pastele aveți și această opțiune:

paste

Dacă aveți un wok:

vegg

Năutul poate ajunge hummus sau dimpotrivă:

cremă de năut

 

Această rețetă cu fasole ne ține cumva în zonă:

fasole

Închei lista cu un desert simplu, dar de efect:

măr copt

Join the Conversation

  1. Retete pentru cei care au probleme cu aciditate in stomac,balonari imi puteti recomanda

  2. Stanila Ionela says:

    Toate arata nemaipomenit de bine.
    Nu stiu pe care sa-l incerc primul…
    Sa ai parte de in an deosebit!

  3. Terina de mar este chiar mai frumoasa decat a lui James Martin :) Culoarea asta necesita mai mult decat zeama de lamaie si pricepere :P………….

    Foarte frumos, ca de altfel toate de pe=aici. Tare-i bine sa ai si sufletul frumos :D

  4. Numai privind si mi s-a facut foame!

  5. Tot ce pot sa va spun este;sa nu ne parasiti vreodata!!

    Multumesc foarte mult!

  6. Ok….mi-a plouat in gura la toate…pozele ( ca preparate nu le pot numi…inca!),da’ ceva detalii…se poate?????
    Multumesc….

  7. nu-s vegetarian dar tu esti super

  8. Adi, tu stii ca eu te urmaresc demult, tare demult…Frumoasa colectie, greu de ales, felicitari maestre! Un an bogat si delicios sa ai! :)

  9. CHEF! Incerc diverse retete de pe aici. va fac raspunzator pt. eventualele kg luate :)))
    DELICIOS oricum

  10. Mihaela Ivănuș says:

    Toate preparatele propuse arată minunat. Deabia aștept să prepar câteva.

    Nu ratez ocazia pentru a vă ura LA MULȚI ANI în 2015.
    Anul care a sosit să vă aducă speranța unui nou început, energia necesară pentru a vă împlini toate dorințele, înțelepciunea de a aprecia fiecare zi prin micile ei bucurii.

  11. Florin Vasiliu says:

    Bun găsit, domnule Hădean. Aș dori să vă invit la o ediție a emisiunii – ”Blogcultura” – care se difuzează pe Radio România Cultural. Sper să puteți răspunde pozitiv. Cu toată aprecierea, F. Vasiliu

  12. Toate preparatele arata demential!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
AdiHadean.ro © Copyright 2023. Toate drepturile sunt rezervate.
Close