Windsor

139

Reședința oficială a Reginei și a răposatei Prințese de Wales, Diana, ne-a primit cu detectoare de metal și gărzi cu pistoale automate la intrări. Sigur că pe lângă toate astea au fost și zâmbetele amabile ale personalului și organizarea ca la carte a turului Castelului Windsor, căci despre el vorbesc aici. Am o predispoziție către fior când stau față în față cu istoria. S-a manifestat din nou când am atins zidurile vechi de secole, când am privit armele ce au luat multe vieți de-a lungul timpului, când am privit mormintele membrilor familiei regale. Am simțit că mă îmbogățesc. A fost o experiență fantastică. Din motive lesne de înțeles, n-am făcut poze în interiorul castelului dar am câteva (100, mai exact) din curte. Vă arăt și vouă, cu tot dragul.

windsor 08

windsor 21

windsor 36

windsor 47

windsor 51

windsor 39

windsor 49

windsor 65

windsor 66

Join the Conversation

 1. politetea englezeasca este extraordinara.chiar daca e o treaba de educatie/ complezenta te lumineaza.pacat ca mentalitatea ro nu vrea sa inteleaga puterea unui zambet.

 2. Iyli, mai avem de învățat:-).

 3. Te invidiez! Oficial! :D Superbe imaginile…

 4. Foarte frumos! Pare a fi o vacanta ideala… ma bucur pentru voi :)

 5. Ana-Maria says:

  Frumoase imagini si felicitari de vizita!
  Eu nu as locui acolo nici gratis!Brrr….!!!!

 6. A fost o vacanță scurtă dar folositoare din toate punctele de vedere:-). De mâine acasă, de Luni la muncă, până la vară:-).

 7. „Am o predispoziție către fior când stau față în față cu istoria. S-a manifestat din nou când am atins zidurile vechi de secole, când am privit armele ce au luat multe vieți de-a lungul timpului”

  si eu la chestiile astea am un fior – rece.

  Sunt bucuroasa , wow , chiar sunt bucuroasa …. am gasit si eu un blog de unde o sa invat sa gatesc )).

  p.s . f frumoasa fata din poza.

  1. Mulțumesc (în locul fetei:-)). Sigur că nu mă încântă faptul că oamenii și-au dat în cap imediat după facere dar nici nu pot nega asta:-).

 8. fior rece -ca nu suport eu barbariile astea cu arme ,fie vechi , fie noi …. am si eu o sensibilitate bolnava domn’le… ce sa-i faci…

 9. Ce-ai mancat bun in Anglia? Adica…ai mancat ceva bun acolo? Eu in afara de ceai si prajiturile asortate, am suferit rau la capitolul mancare.

  1. Elena, am mâncat bun-bun, vezi cronica la Royal Oak (nu mai spun că am și gătit, deci nu am răbdat foame) :-)

 10. codrin75bc says:

  Cand am intrat la Windsor in sala aceea cu panoplii, care in capat avea un cavaler in armura, calare, in marime naturala (sala care a ars cu cativa ani in urma si a fost refacuta) am simtit cum ma prabusesc in genunchi sa cer binecuvantarea Majestatii Sale ;)

  1. Codrin, pe mine nu mă năpădesc asemenea sentimente dar nu pot spune că am rămas indiferent în fața armurii lui Henri VIII sau a lespezii mormântului său.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close