Despre masa de Anul nou

138

În nopatea de Anul nou, prietenii noștri au dat o mică petrecere, cu prieteni apropiați și mâncare bună. Nu am ieșit să vedem artificiile de la London Eye pentru că asta ar fi presupus să fim în zonă de la ora 16 și să ajungem acasă dimineța pe la 3-4, practic inacceptabil dacă nu te-ai dus la Londra special pentru focul de artificii. Peste noapte nu s-a mâncat foarte mult dar cina din ajunul Anului nou a fost destul de bogată. Au cam gătit băieții, respectiv Gabi (țăranul Bonaciu, dacă vreți să aflați mai multe despre el căutați pe blog serialul „Sare și piper”), Iulian și cu mine. Steliana a făcut un cocktail de creveți care mirosea fantastic și o prăjitură cu măr din care doar o mică parte a mai apucat anul 2010. Am avut parte de tradiționala salată boeuf, de chiftele, șnițele și brânzeturi, de băuturi diverse și de multă veselie. Am apucat să fac poze cu unele dintre mâncăruri. Iată-le:

Am făcut o terină din ficat de pui (munca cea multă a fost a lui Gabi, eu am fost mai mult cu indicațiile, prezentarea și tușele finale). Ficatul se opărește, se curăță de pielițe, se mixează împreună cu o cantitate generoasă de ceapă sotată în unt, cu usturoi și sare (trebuie să sotați ceapa până devine moale și dulce), se amestecă cu arome (noi am pus piper și cimbru) și se dă la cuptor pentru două ceasuri, în baie de apă, să nu se ardă pe fund.

masa de rev 01

După ce se scoate din cuptor, se sigilează borcanul cu o ceașcă de unt topit în care am (ați) rupt frunze de pătrunjel verde. După ce se răcește, pate-ul e foarte tartinabil, mai ales ep pâine prăjită.

masa de rev 02Câtă vreme a stat terina la cuptor, am dat o fugă până la măcelarul din cartier. Mi-ar plăcea să văd și în România o astfel de măcelărie. Curată, deschisă (poți vedea ce se petrece cu carnea), dichisită. Măcelarul, Pat Heanen, proprietarul afacerii, foarte amabil, s-a oferit să prelucreze bucata de cotlet pe care am cumpărat-o, după nevoile mele. A tăiat osul în așa fel încât să o pot felia ușor după coacere și a crestat șoriciul în locul meu, scutindu-mă de treabă. Pentru asta îi mulțumesc. Aș trimite câțiva măcelari români să-i pregătească pentru afacere:-).

masa de rev 03

Cotletul a stat apoi la cuptor mai nine de două ore, cu ierburi și roșii cherry.

masa de rev 04

Nu mai știu cine a făcut ciupercile umplute, știu doar că au fost delicioase.

masa de rev 05

De pește s-a ocupat Gabi. Am avut somon fript în tigaie…

masa de rev 06

…și somon la cuptor, cu sos de ciuperci, sos de roșii cherry și spanac sotat. Excelent!

masa de rev 07

Prietenele din Brazilia au adus niște tarte umplute cu sos de lapte de cocos, avocado și crevți (miam-miam).

masa de rev 08

Au mai adus și un sponge cake acoperit cu ciocolată, foarte bun, foarte reușit. Din partea mea, puteau să vină și cu mâna goală, mi-a plăcut grozav energia lor.

masa de rev 09

Cam astea-s pozele pe care am apucat să le fac. Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. Uau…la cotlet,ciuperci si sponge cake…am balit din plin!te rog,daca afli reteta de la sponge cake , posteaz-o,ca l-as face si eu…arata demential de bine si cu glazura aia de cioco…pfuai!
    La multi ani si bine ati revenit!:)

  2. Minunat meniu ati avut !
    Principalul ca v-ati distrat !
    La multi ani si…An Nou fericit, Adi ! Cu multa sanatate …

  3. geniala reteta de terina! deja balesc :))

  4. Zazuza, e genială pentru că-i atât de simplă. Cinste lor, inventatorilor:-).

  5. Ana, rețeta e destul de simplă, e un pandișpan ceva mai dens (o să dezvolt, cu poze). La mulți ani și ție.
    Sidy, ne-am, mulțumim. La mulți ani!

  6. Abia astept…multam’!:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
AdiHadean.ro © Copyright 2023. Toate drepturile sunt rezervate.
Close