Eu unul prefer ca Frigăruile din carne
“să conțină doar carne marinată fain și cam atât. Cu permisiunea voastră, vă recomand marinada de mai jos pentru frigărui din Piept de Curcan”
Pregătire 10'
Timp Marinare 50'
Gătire 50'
- 600 g Piept de Curcan de la Peneș Curcanul
- 50 ml ulei de măsline
- 30 g muștar dulce
- 20 g iaurt gras
- 20 ml zeamă de lămâie
- 20 ml suc de ananas din conservă sau fresh
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță piper alb măcinat
- 1 linguriță boabe de coriandru
- 1 linguriță boia afumată
- 1/2 linguriță fulgi de ardei iute
Pasul 1
Tăiați carnea în bucăți de dimensiunea unei nuci.
Pasul 2
Amestecați toate ingredientele, inclusiv carnea, într-o pungă pe care o agitați bine.
Pasul 3
Puneți punga cu carne în frigider pentru 50 de minute.
Pasul 4
Puneți carnea pe frigărui.
Pasul 5
Gătiți frigăruile pe grătar / tigaie / sub grill-ul cuptorului electric având grijă să le întoarceți pe toate părțile.
- Dacă folosiți frigărui din lemn, inmuiați-le în apă cât timp se marinează carnea. În felul acesta le protejați împotriva arderii.