Friptură din pulpă de curcan la cuptor

173

Două Pulpe de Curcan

“de la Peneș Curcanul, superioare și dezosate, pot să te ducă departe. Îți dau aici o idee despre cum să le pregătești pentru prânzul tău!”

friptura curcan cuptor
Pregătire 15'
Gătire 2h
Timp Total 2h15'​

Pasul 1
Condimentează Pulpele pe toate fețele cu sare, piper și coriandru.

Pasul 2
Leagă Pulpele cu sfoară de bucătărie sub forma unor rulouri.

Pasul 3
Rumenește carnea în tigaie cu uleiul de măsline.

Pasul 4
Transferă carnea, legumele curățate și tăiate-n bucăți mari (mai puțin usturoiul care merge doar spălat și în tecile sale) într-o tavă în care să nu aibă mult loc, adică să stea fix, pe cât posibil.

Pasul 5
Adaugă o cană de apă, vinul și foaia de dafin, acopră cu hârtie de copt și coace la 160°C timp de 2 ore.

  1. Dacă lichidul din tavă se evaporă foarte repede, mai adaugă puțin vin amestecat cu apă și asigură-te că hârtia de copt acoperă bine toată suprafața.
  2. Șifonează bine hârtia de copt înainte de folosire.

Join the Conversation

  1. Terzi Maria says:

    Ma numesc Terzi Maria.Din copilarie mananc carne de curcan.Este cea mai sanatoasa.Aveti retete foarte gustoase.Va multumesc ca ne impartasiti noua profanilor retete atat de gustoase.

  2. Rețeta aceasta e excelentă! Mulțumim mult !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close