PUB
Sunt deja aproape doi ani de când mă joc cu laptele condensat și îndulcit de la DeLatte. Periodic, pot să vă ofer câte o rețetă care mi-a plăcut, care mi-a ieșit (fiind vorba despre o zonă necercetată de mine suficient de mult, în procesul de creație apar și produse care nu-s bune de nimic și pe care le trec la „rebuturi” înainte de a relua procesul). Azi am pentru voi niște clătite în stil american, fără praf de copt și fără alt zahăr decât cel din lapte (care-i destul, vă spun asta cu toată responsabilitatea). Clătitele acestea sunt, după mine, mai degrabă un desert decât un mic dejun (prin filmele americane apar mereu la micul dejun). Iată-le:
Acesta-i laptele. Puteți să-l comandați de aici.
Pentru opt clătite am amestecat două gălbenușuri cu 100 de mililitri de lapte și 20 de mililitri de ulei de măsline.
Am bătut spumă două albușuri, cu o pișcătură de sare.
Am cernut 2 linguri de făină (tip 480), adică 60 de grame. Am încorporat-o în crema de gălbenuș. Am încorporat spuma de albuș în crema de gălbenuș+făină+lapte. Nu cu telul, să nu se rupă prea tare structura spumei de albuș.
Am pus o tigaie pe foc (antiaderentă) și am pus în ea aluatul, cu lingura. Câte o lingură pentru fiecare clătită. E important ca tigaia să nu fie foarte încinsă și e important să nu țineți prea mult clătitele înainte să le întoarceți. Vă recomand să coaceți una și să cronometrați timpul de coacere pe fiecare parte, vă va fi mai ușor cu celelalte. Diferența dintre o clătită bună și una arsă e de 4-5 secunde.
Pentru că au laptele care conținedestul de mult zahăr în compoziție, clătitele se colorează mai intens. Nu trebuie să vă îngrijoreze asta. Cele arse sunt negre. Știu sigur, am ars trei până să mă prind de combinația corectă timp/temperatură.
Le-am asortat cu dulceață de fructe de pădure, acrișoară, și cu dulceață de trandafiri, parfumată.
Ce aparat foto folositi pentru poze, si ce obiectiv, si daca folositit si o lentila macro sau nu?
nikon d 7000. lucrez cu două obiective fixe, unul de 50 mm și unul macro de 40 mm.
In ce restaurant, va desfasurati activitatea in Cluj? As fi curioasa sa incerc ceva iesit din mainile unui maestru bucatar…
atunci, nu pe mine ar trebui să mă căutați:). lăsând gluma la o parte, în perioada asta nu am colaborări cu niciun restaurant din cluj.
Avand in vedere ca ne incantati cu asemenea retete si poze totodata, ne incanta ochii si papilele cu ceea ce vedem pe blogul dvs, mi se pare si normal sa vi se puna si aceasta intrebare(unde va putem gasi?)…eu una clar as savura o portie „de orice”…iesita din mainile unui chef
As dori sa va intreb daca aveti timp sa scrieti ep scurt despre tipurile de faina utilizate in bucatarie – atat la mancaruri cat si la aluaturi. Citesc despre tot felul de granulatii si nu gasesc nicaieri explicatii. Unii le trec ca 000,de paine, pentru patisserie, etc….dar nu mi se pare suficient daca vrei sa nu gresesti cand te-apuci de facut un preparat. Multumesc!
foarte fain…pe aceeasi forma am facut la un moment niste banana pancakes. 2 Oa, si o banana facuta piure. Foarte interesant ca aroma si textura
De cand am vazut prima data la tine acest lapte mi-a dat impresia ca e o bomba nesanatoasa si nu imi vine sa-l incerc nefiind nici adepta laptelui la cutie, pasteurizat. Totusi ce poti face cu el pare asa delicios…
e lapte cu zahăr. orice exces e nociv și, spun medicii și nutriționiștii, zahărul e un dușman. sigur că-i dușman dar e și prieten, până la un punct. dacă faci o aritmetică simplă și ții cont de cantitatea de zahăr din lapte, în unele rețete (subliniez „unele”) poți să nu mai adaugi zahăr defel și ești cam tot acolo.
Foarte bune si pufoase :) Mersi de reteta! Am incercat mai multe variante de clatite, asta e preferata mea! Orsi
Buna ziua. Credeti ca aceasta compozitie ar merge si la prepararea vafelor, in aparat? Multumesc.
nu
N-am incercat niciodata tipul american de clatite, dar cu reteta asta simpla voi trece la treaba. Reteta e notata deja!